Yapılan değişikliğe göre; Yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren bu veriyi ayda bir defa bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu, 1 Ocak 2020'ye kadar uygulanmayacak.

“Takograf uygulamasına ilişkin geçiş hükümleri GEÇİCİ MADDE 9 – (1) 40 ıncı maddenin otuz birinci fıkrası 1/1/2020 tarihine kadar uygulanmaz.”

40 ıncı maddenin otuz birinci fıkrası: (31) Yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermek zorundadır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine her taşıt için 2 uyarma verilir.

Önemli Not: Takograf ve takograf sürücü kartı verilerinin indirilmesi ve arşivlenmesi, AETR Sözleşmesi gereğince en geç 90 günde bir takograf verilerinin, en geç 28 günde bir takograf sürücü kartı verilerinin indirilerek arşivlenmesine devam edilecektir. Söz konusu verilerin 1/1/2020 tarihine kadar veriyi ayda bir defa bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu ertelenmiştir.