İlk göz ağrısı savunma sanayi

Savunma sanayiinde uluslararası ticaretin zirveye çıktığı, son teknoloji ürün ve hizmetlerin sergilendiği IDEF'te, Yeditepe Taşımacılık sunduğu lojistik hizmetleri göçler önüne seriyor. Son yıllardaki atılımla birlikte IATA verilerine göre Ege ve Ankara’da birinci, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer alan Yeditepe Taşımacılık, ilk göz ağrısı olan savunma sanayisindeki iddiasını da güçlendiriyor.

Yeditepe Taşımacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, lojistiğin ilk olarak askeri kökenli olarak uygulandığını ve daha sonra diğer alanlara yayılmış bir sektör olduğunu hatırlatarak, “Bizim de ilk göz ağırımız savunma sanayi. Şirketimizin ilk müşterisi savunma sanayindendi. Bu yüzden bu sektörün bizim için önemi ve anlamı çok fazla” dedi.

Bugün cirolarının yüzde 10 ile 15’lik, tonajlarının da yüzde 20’lik kısmının savunma sanayinden geldiğini belirten Tuğhan “Savunma sanayi lojistiğinin kendine has özellikleri var. Savunma sanayi departmanımızla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Ekibimizde emekli SAT komandoları ve askeri personel istihdam ediyoruz. Yol izinleri ve yurtdışında güvenlik izinleri için de ayrı bir departmanımız bulunuyor. Tül operasyonlarımız titizlikle, disiplinli bir şekilde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.