Tırsan ve Sarp Intermodal arasındaki iş birliği artarak devam ediyor. 100 adetlik teslimat için düzenlenen törende araçlar, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay’a teslim edildi.

Teslimat öncesi açıklamalarda bulunan Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın son yıllardaki ihracat atağına dikkat çekerek bu sayede üretim adedinin 10 binin üzerine çıktığını anlattı. Geçtiğimiz yıl 9 bin adetlik ihracat yaptıklarını anlatan Nuhoğlu, böylece ekonomideki durum ve iç pazardaki daralma sonucunda doğan fırsatı çok iyi değerlendirdiklerinin altını çizdi. Nuhoğlu, “Tırsan’daki bir bölüm arkadaşımız başka ülkelere ve bölgelere açıldılar. Mersin’de, Hatay’da araç satan arkadaşlarımız Güney Rusya’da Azerbaycan’da Fas’ta Tunus’ta araç satıyorlar. Bunun sonuçlarını gördük ve Tırsan tarihinin rekorunu kırdık. 10 bini geçen üretim yaptık ve 9 binini ihraç ettik. Bu bizi gururlandırdı ve güven geldi. Bu yıl da var gücümüzle yurtdışındayız. Bu şartlarda oradaki yeni trendleri ve ihtiyaçları görüyoruz yeni iş modelleri geliştiriyoruz” diye konuştu.

AVRUPA INTERMODAL TAŞIMALAR İÇİN TIRSAN’I SEÇİYOR

Avrupa’da sunulan taşımacılık hizmetinde intermodal oranın arttığına dikkat çeken Nuhoğlu, “Avrupa’da tren ve karayolu kombinasyonları öne çıkıyordu ve biz de Avrupa’nın en hafif swap body ürününü yaptık. Birçok Avrpalı taşımacı bu aracı aldı. Bununla birlikte konteyner taşıyıcıyı da verdik. Avrupa’da oluşan ihtiyacı karşıladık. Sarp bu alanda öncü firmalardan. Geçtiğimiz yıl 20 araç almıştı, bu sene 180 araç alıyorlar” dedi.

TIRSAN’DAN BAŞKASI OLAMAZDI

Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay da, 5 yıl önce kurulmuş bir firma olmalarına rağmen, 45’lik konteyner tarafında sektördeki en fazla hareket sağlayan şirket konumuna ulaştıklarını söyledi. Tırsan’a yaptıkları yatırım hakkında da bilgi veren Talay, “Kapalı kasa araçlarla yaptığımız taşımalarda dokunamadığımız alanlar oluyordu ve biz de bir arayışa girdik ve swap body yatırımına karar verdik. Ayacağımız araçlar kalitesine güvendiğimiz Tırsan’dan başka bir marka olamazdı. Daha önce 20 adetlik bir alım yapmıştık ve bugün de 180 adet daha aracı filomuza katıyoruz” dedi.