UPS, Polonya merkezli yatırım fonu şirketi ORTIE ile farmasötik lojistik şirketi Poltraf’ı satın almak üzere anlaştığını açıkladı. UPS, geleneksel kapanış koşullarına tabi olan satın alma işleminin 2015’in ilk yarısında tamamlanmasını planlıyor.

Bu satın alma, UPS’in Avrupa’daki sağlık hizmeti uzmanlığını ve ağını güçlendirecek ve müşterilerin, ürünlerini Orta ve Doğu Avrupa’nın hızla gelişen sağlık pazarlarına ulaştırmaları için standartlara uyumlu lojistik hizmeti almasını sağlayacak.

Varşova yakınlarındaki Blonie’de bulunan Poltraf, son dokuz yıldır müşterilerine yüksek kalitede sağlık lojistik çözümleri sunuyor. Şirket, sağlık hizmeti ve yaşam bilimleri şirketlerinin tedarik zinciri verimliliğini en üst seviyeye çıkarmasına, düzenleyici şartları yerine getirmesine ve ürünleri güvenli bir şekilde teslim etmesine yardımcı olan ısıya duyarlı depolama ve taşıma çözümleri sunmasıyla tanınıyor. Şirketin hali hazırdaki müşterileri arasında dünyanın en iyi bilinen sağlık hizmeti markaları da bulunuyor.

UPS Avrupa Başkanı Cindy Miller “Bu satın alma, küresel sağlık hizmeti ağımızın becerilerini artıracak. Poltraf bizim Avrupa’da genişleme planımızın bir parçası ve bu şekilde sağlık hizmeti şirketlerine; Avrupa çapında lojistik çözümleri için tek bir kaynağa erişme, tedarik zinciri verimliliğini ve ilgili kılavuzlara uyumluluğu artırma fırsatını veriyoruz.” dedi.

Poltraf Genel Müdürü Piotr Krol ise “Bu, şirketimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimiz açısından çok olumlu bir gelişme. UPS ile güçlerimizi birleştirerek müşterilerimize yüksek kaliteli lojistik hizmetleri sağlamaya ve UPS’in küresel dağıtım ağından yararlanarak ulaşım kapasitemizi genişletmeye devam edeceğiz. Müşterilerimiz için daha da büyük değerler yaratmak için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.

Satın alma, UPS’in şu an toplamda 14 sağlık hizmeti tesisinden oluşan Avrupa sağlık hizmeti ağına gelişmiş depolama yönetimi sistemlerine sahip üç tesis, eksiksiz kalite güvence hizmetleri ve deneyimli işgücü katacak. UPS’in Avrupa’daki sağlık hizmeti erişimi ve uzmanlığı, artık Benelüks bölgesi, Doğu Avrupa, Orta Avrupa, Güney Avrupa, İber Yarımadası ve İngiltere’de bulunan dağıtım merkezlerini de içeriyor ve Avrupa’nın en canlı coğrafyalarını etkin bir biçimde kapsıyor.

Poltraf, hem 2–8°C’de dondurulmuş hem de 15–25°C’deki ürünlerin taşınması için ısı kontrollü yaklaşık 170 araçtan oluşan bir filo kullanıyor. Tüm araçlarda GPS ve ısı denetim sistemi bulunuyor. Teslimatlar gelişmiş, tarama temelli bir takip programıyla destekleniyor. Ayrıca ülke çapında stratejik bölgelerde bulunan 10 saha deposu sayesinde ilaçların ve medikal cihazların zamanında teslim edilmesi sağlanıyor. 

UPS, sağlık hizmeti müşterilerinin taleplerini karşılayabilmek ve önemli pazarlardaki varlığını genişletmeyi hedefleyen stratejisi doğrultusunda, 2014 yılı Şubat ayında İngiltere merkezli yenilikçi sağlık hizmeti lojistik şirketi Polar Speed’i; 2013’te Macaristan merkezli farmasötik lojistik şirketi CEMELOG’u ve 2011’de de İtalyan şirketi Pieffe’yi satın almıştı.

UPS, uzman kargo ve küçük paket taşımacılığı ve dağıtım hizmetlerinden oluşan geniş portföyüyle sağlık hizmeti şirketlerine çeşitli çözümler sunuyor. UPS’in sağlık hizmeti ağı ayrıca, 24 saat boyunca ısıya duyarlı denetim ve taşımacılık çözümleri, coğrafyaya özel düzenleyici uyumluluk, kontrol ve güvenlik, birden fazla gönderiyi birleştirip tek gönderi haline getirme ve etiketleme, sipariş yönetimi ve ticari alacaklar gibi hizmetler de veriyor. Tüm bölgelerdeki hizmetlere tek bir küresel bilgi teknolojisi sipariş yönetimi platformu üzerinden erişilebilir. UPS, sağlık hizmeti ve yaşam bilimleri şirketlerinin sıkı ve genellikle de karmaşık olan düzenleyici koşulları yerine getirmesine yardımcı olurken, sürekli değişen ticari ortam için esneklik sağlıyor ve giderek daha küresel hale gelen müşteri tabanına güvenle hizmet veriyor.