3 yıl süreyle Reysaş’a kiralanan araçlar için yapılan törene Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Mercedes-Benz Türk Satış Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Özbayır, Hama Trucks Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık ile Hama Genel Müdürü Kenan Çetin katıldı. MB-Türk de bu teslimatla yılın ilk büyük teslimatını gerçekleştirmiş oldu.

100 adetlik filonun ilk 50’sini teslim alan Durmuş Döven 8 milyon Euro’yu bulan yatırımı özmal olarak yapabilecek finansal güce sahip olmalarına rağmen neden kiralama yolunu seçtiklerini; “Filo yönetimi çok zamanımızı alıyor. Araç bozuluyor günlerce tamiri bekleniyor, bu arada iş ve zaman kaybı yaşanıyor. Kiralama yönteminin seçerek büyün filo yönetimini Hama’ya bırakıyoruz. Bizde asli işimiz olan taşımacılığa yöneliyoruz.” sözleri ile anlattı.

Reysaş olarak son dönemde antrepo ve demiryolu yatırımına yöneldiklerini ifade eden Döven, tüm lojistik firmalarının gelecekte bu yöntemi benimseyeceğini de savundu. Filosunda yüzde 80’i Mercedes olmak üzere bin 1250 araç bulunduğunu, günlük ortalama 4 bin 500 sefere gerçekleştirdiklerini anlatan Döven; “Araçların işletmesine Hama baksın biz kendi işimize odaklanalım. Kiraladığımız 100 Mercedes hemen yola çıkacak. Arızası, sigortası, yedek parçası 3 yıl boyunca Hama’nın kontrolünde olacak” dedi.

Durmuş Döven, ticari araç kiralamada gelecek yıllarda pazara başka firmalarının da gireceği öngörüsünde bulundu.  22 senelik işbirliği Hama Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Hama’nın Koluman Holding’in en genç şirketi olduğunu belirterek şunları söyledi: “2,5 senelik bir şirket. Durmuş Bey ile olan hukukumuz 22 seneyi buldu. Bize her defasından destek verdi. Kendisi Türkiye’ye ilkleri getiren bir işadamı. Şu an en büyük kiralama operasyonunu yapıyoruz. Reysaş ile Koluman’ın verimli bir işbirliği var ve bunun da devam edeceğine eminim. Basın mensuplarına söylediği gibi filosunu Hama ile büyütmesini bekliyoruz.” dedi.   Reysaş’ın filo yönetimine talibiz Hama Trucks Genel Müdürü Kenan Çetin, Avrupa’da filo satışların yüzde 40’ının kiralık olduğunu Türkiye’deki lojistik firmaların da bu eğilimde olduğunu belirterek, “Her tür kamyonu alıp üstyapısıyla birlikte müşterisine kiralayabiliyor. Gelecekte kiralamanın artarak devam edeceğini bekliyoruz. Reysaş’ın da filo yönetimine talibiz. Önümüzdeki seneler içinde bizlerden kiralanan araçlar dışında Reysaş’ın bütün araçlarına bizim ekibimiz tarafından tamir, bakım gibi hizmet verilecek.” dedi.