Türkiye’nin yerli ve milli markası Özka Lastik, Kocaeli’ndeki tesislerinde her geçen yıl üretim hacmi artan ürünlerini, genişleyen satış ve dağıtım ağına ulaştırmak için filosuna da yatırım yapıyor. Yurt içi ve yurt dışına ürünlerinin sevkiyatı için kendi öz mal araçlarına sahip olan Özka, yeni 10 adet Renault Trucks T520 yüksek kabin çekiciler ile filosunu genişletiyor.

Özka, son teknoloji üretim sistemiyle, Bahçe-Tarla, Kamyonet-Minibüs, Römork, Traktör, İş Makinası, Biçerdöver, Forklift, Panzer ve Radyal Traktör Lastiği gruplarında geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 2019 yılını yüzde 15’in üzerinde ciro artışı ile tamamlayan ve dünyada 80’den fazla ülkeye ihracat yapan şirket, 2020 yılında tamamlanan yatırımıyla üretim kapasitesini de yaklaşık yüzde 55 artırıyor. Bu doğrultuda satış ve dağıtım ağını kesintisiz geliştirirken ürünlerinin lojistiği için öz mal filosuna da yatırım yapıyor. Özka, Renault Trucks bayi Koçaslanlar Otomotiv’den teslim aldığı yeni çekicilerini, Türkiye’nin 81 iline dağıtım ve dünyada 80’den fazla ülkeye ihracat yapan yapısında hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlarında kullanacak.

Sorunsuz ve uygun maliyetli taşımacılık operasyonları için Renault Trucks çekicileri tercih eden Özka’nın araçları, yurt içinde yıllık ortalama 120-140 bin km, yurt dışında 80 bin km arasında yol kat edecek. Zamanında sevkiyat ve ürünlerin dağıtım ağına sorunsuz servis edilmesi ise çok önemli. Bu çerçevede Renault Trucks T520 çekiciler, yüksek performansı ile Özka’nın lojistiğine katkı sağlarken düşük yakıt tüketimi ile maliyet kalemlerinde tasarruf sunacak.

Ürünlerin lojistiği için maliyet hesaplaması yapılıyor

Özka, ürün sevkiyatlarının yüzde 20-25’ini kendi öz mal filosu ile gerçekleştiriyor. Üretim artışlarıyla doğru orantılı olarak filosunu geliştirmeye de özen gösteren Özka, böylece aynı çatı altında yürüttüğü lojistik çalışmalarını, Renault Trucks çekicilerin avantajlı toplam sahip olma maliyeti ile birleştirmeyi hedefliyor.

Sürücülerin konforu da önemli

Özka, Renault Trucks T520 yüksek kabin çekicileri araçların yüksek motor gücü ve performansının yanı sıra sürücülerinin konforu için de tercih ediyor. Aracın sürüş konforu kadar yüksek kabinin konforundan da etkilenen Özka, kalifiye sürücülerine en iyi iş ortamını sağlıyor.

Koçaslanlar Otomotiv Genel Müdürü Mesut Süzer, Özka’nın Renault Trucks satış sonrası hizmetlerinden de faydalanacağına değinerek; “Satış sonrası hizmetlerimiz sayesinde Özka’nın memnuniyetini daha da arttırmayı hedefliyoruz. Araçlarımızın toplam sahip olma maliyetlerini servislerimizle sunduğumuz avantajlar ile birleştirerek Özka’ya en iyi hizmeti sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz” şeklinde belirtti.