Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Yılmaz yaptığı konuşmada global rekabet için biraraya geldiklerini hatırlatarak dijitalleşmenin önemli bir trend olduğunu söyledi. Sektörde monopolleşmeye dikkat çeken Yılmaz, bunun önüne geçmek için işbirliklerinin önemine işaret etti. Bunun için ciddi sermaye yatırımı gerektiğini belirten Yılmaz; dernek yönetimlerinin geçici ve değişken olduğunu ancak Oregon’nun nesilden nesile geçecek bir yatırım sistematiği olduğunu vurguladı.

40 milyon TL teminat miktarından 4 milyar TL’ye çıktıkları bilgisini veren Yılmaz, araç paylaşım sistemi hakkında bilgi verdi. Yük platformundan dışında sadece C2 ve Oregon üyelerinin yararlanabileceği bir sistem kurduklarını aktaran Yılmaz, sistemin doğrudan, araç sahibine ulaşabileceğinin altını çizdi.

“Ortaklarımızın arasında bir ödeme sitemi gerçekleştireceğiz” diyen Yılmaz, Temmuz ayı içerisinde Kapıkule, Çatalca, Mersin, Konya’da yetkilendirilmiş gümrüklü sistemini açacaklarını söyledi.

Oregon Finans olarak 2023 yılında ortak satın almalar yapacaklarını belirten Yılmaz, Önümüzdeki yıl 400-500 otakla devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Oregon Teknoloji Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık şunları söyledi:  “Oregon olarak büyüyoruz. Temel hedeflerimizden biri ortaklarımızı bir araya getirmek. Aynı zamanda bu vesile ile sektörün gerçek sahipleri olduğumuzu göstermek istiyoruz. Biz lojistiğin ne kadar önemli olduğunu çeyrek asırdır vurguluyorduk. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde lojistiğin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından görüldü.” dedi.

Söz konusu süreçte e-ticaretin hacminde önemli oranda artış olduğunu ifade eden Bartık, “Biz dört kuşaktır lojistikten ekmek yiyen bir firmayız. 2012 yılında Oregon’u kurduk ve daha sonra 2017 yılında tamamını satın alarak yola çıktık. İlk başta Gaziantep, Hatay, Kayseri, Mersin, Konya Oregon şirketlerini kurduk. Bu yıl sonunu kadar da üç şehirde daha Oregon şirketi kuracağız.” diye konuştu.

“Lojistik sektöründe isek yatırım yapmak zorundayız”

“Lojistik sektöründe isek yatırım yapmak zorundayız.” diyen Eyüp Bartık, şunları söyledi: “Yatırım deyince bizim sektörde çekici ve treyler yatırımı anlaşılıyor ama çok önemli yatırımları kaçırıyoruz. Örneğin e-ticaret siteleri çok önemli depo yatırımları yaptılar. E-ticaret sitelerinin çok büyük depoları var. O depo yatırımını kimler yapıyor? Gayrimenkulcüler bu yatırımı yapıyor. Lojistik sektöründe birçok önemli yatırım fırsatları var. Biz Oregon olarak bu fırsatlar nedeniyle de bir araya geliyoruz. Teminatları artırmamız gerekiyordu onları artırdık. Arka planda inanılmaz çalışıyoruz. Oregon ortakları olarak yani sizlerle olarak lojistik merkezler yapacağız. Depolar yapacağız, kiraya vereceğiz. Biz kamyoncu olarak değil en iyi lojistikçiler olacağız.”

“Bütün araçlarda yüzde 30-35 fiyat artışı var. Fiyatların fazla şiştiğini düşünüyorum. Lojistikte yatırım yapmak zorundayız. Ancak yatırımı nereye yapacağız? E ticaret sitelerinin Türkiye’de 150 deposu var. Depoculuğu kim yapıyor. Gayrimenkulcüler yapıyor. Depo yatırımları, yatırımlarını kat be kat çıkarıyor. Biz dernekçilik yapmıyoruz. Oranın doğru olmadığını düşünüyoruz. Şirket olarak yan yana olmalıyız. Yabancıların bizlere meydan okuyamayacağı bir yapı oluşturuyoruz. Bizim çıkar için savaştığımızı görmeyeceksiniz. Sizin için ülke için çalışacağız. Lojistik merkezleri Oregonlular oluşturacak. Lojistik merkezler yapacağız. Depo yapacağız kiraya vereceğiz. Bunun dünyada örneği yok. Türkiye de olacak. Bizi kamyoncu olarak kalmayacağız en iyi lojistikçileri olarak kalacağız. Bu sektörün sahibi olduğumuzu her tarafa hissettirelim."