Otherways,  çevre alanındaki başarıların ve önde gelen sürdürülebilir uygulamaların tanınması ve takdir edilmesi amacıyla 27 Temmuz’da Roma’da Gala Gecesi düzenledi. Seçkin bir jüri tarafından yapılan titiz bir değerlendirme sonucu Omsan, Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörünün çevresel katkıları nedeniyle Gala Gecesinde bu ödüle layık görüldü. Omsan bu ödülü kazanan ilk ve tek Türk lojistik firması oldu.

Firmaların çevreye olan katkılarının yanı sıra müşteri memnuniyeti, liderlik, sürekli eğitim gibi kriterleri de göz önüne alan organizasyon, dünyanın çok çeşitli ülkeleri arasından başarılı uygulamaları hayata geçiren 35 ülkenin firmalarını ödüllendirmiş oldu.

Omsan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ergun Arıburnu, yakıt tüketiminin ve karbon salımının azaltılması, trafik kazalarının ve yük hasarlarının önlenmesi amacıyla Omsan mühendisleri tarafından geliştirilen simülatörün uluslararası çevre ödülüyle taçlandırılmış olmasından ötürü son derece gururlu olduklarını belirtti. Sürüş Simülatörünün birçok özelliği nedeniyle lojistik sektöründe bir ilk olduğunu belirten Arıburnu, Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Renault Trucks, Tırsan, Baktaç, Servis One, Lohr, KaTron, Michelin ve AS24 firmalarına, projeye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.