Ülkemizde ATP’nin ve BTB’nin hayata geçmesiyle frigorifik araçlarda izolasyonun her zamankinden daha önemli konu hale geldiğini anlatan Sarcalı, poliüretanda en yüksek izolasyon değerine ulaştıklarının altını çizdi.

Alper M. Sarcalı, poliüretanın çok çeşitli kullanım alanlarının olduğundan bahsederek şunları söyledi: "Frigorifik treyler-kasa üreticilerinin ihtiyacı olan tüm kalınlıklardaki poliüretan levhaları üretebilmekteyiz’’. Techpol’ün kuruluş amacına paralel olarak üretimimizin büyük bölümünü treyler sektörüne ayırdık. Bunun dışında soğuk izolasyon dediğimiz LNG, LPG, AZOT tanklarının izolasyonlarında da boru şeklinde poliüretan kullanılıyor. Türkiye’de yıllık 250 bin metretül boru izolasyonunda poliüretan kullanılmaktadır. Ayrıca mimari maket ve model işlemede yüksek yoğunluklu poliüretan kullanılıyor. İnşaat sektöründe ise villa, otel gibi butik projelerde istenilen görseli ve daha iyi ısı yalıtımı elde etmek için kullanılmaktadır"

Sarcalı, Avrupa’daki rakipleriyle aynı kaliteyi yakaladıklarını ve bu kaliteyi yüzde 30 oranında daha az maliyetle müşterilerine sunduklarını vurguladı.

Yarı mamulü de bünyemizde üretmeyi başarabildik;

Techpol Arge Müdürü Sinan Alkaya ise müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak ürünleri geliştirdiklerini belirtti. Gelinen noktada yarı mamulü de bünyesinde üretmeyi başarabildiklerini aktaran Alkaya, bunun için önemli yatırım yaptıklarını söyledi. Avrupa’daki üreticilerin standart yarı mamul kullanıyorken, Techpol’ün kendi reaktörlerinde yarı mamulü üretebilme yetisine sahip olmasının kendilerine önemli bir avantaj sağladığını belirten Alkaya, bu sayede poliüretanda kabiliyeti belirleyen hücre stabilliğini üst seviyeye çıkardıklarını söyledi. Yalıtım değerlerinde ise 0.021 değerini yakaladıklarını vurgulayan Alkaya, gelecekte bu değerin de üzerine çıkabileceklerini ifade etti.

Kendi kendimiz ile yarışıyor gibiyiz

"Boyutsal stabilite dediğimiz, zamanla üründe meydana gelebilecek çökme ve çekilmelerin olmaması gerekmektedir. Üretim Proseslerimizle, formülasyonumuza kattığımız ajanlar ve kinetik dengelerimizle bunu sağladık. Daha iyisini de yapabileceğimizi gördük. Yalıtım değerlerinde ise 0.018’leri de görebileceğiz. Bu işin Nirvana’sı diyebileceğimiz noktalara gidiyoruz" diyen Alkaya, "Avrupa’daki rakiplerimizde dahil olmak üzere kendi kendimiz ile yarışıyor gibiyiz." dedi.

Ürünle ilgili kaliteyi yakalamak için yatırımları artırdıklarını aktaran Alkaya, "Döküm makanamız Canon marka ve 6000 /sn blok döküm. Piyasadaki makineler 4000 / sn’dir. 25 metrelik fırınlama sistemi kurduk. İklimlendirme sistemi kurduk. Bütün bu geliştirmeli müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yaptık. Techpol bünyesinde formülasyonu’nu gerçekleştirdik. Üstyapı ve treyler ürün gurubunda ve rigit grubunda en iyi seviyeye ulaştık." şeklinde konuştu.