Kara, hava ve deniz nakliyesi, proje taşımacılığı, sigorta ve lojistik hizmetleri sunmanın yanı sıra lojistik sektörüne önemli yenilikler getirmiş olan Gökbora Uluslararası Nakliyat A.Ş. Türkiye’de dünya lastik devi Michelin ile Filo Çözümleri işbirliği anlaşması imzaladı. Tüm Avrupa’yı kapsayan ve lastikle ilgili 360 derece hizmet içeren Michelin Filo Çözümleri artık Türkiye’deki lojistik şirketleri için de sunulmaya başladı.

Müşteriye yönelik olarak tüm hizmet kademelerinde tek bir muhatap sağlayan Michelin Filo Çözümleri, filoların elverişliliğini optimize edip, operasyonel maliyetlerini düşürerek işletmelerin lastik yönetimini kolaylaştırıyor.   İmzalanan anlaşma ile birlikte Michelin Filo Çözümleri’nden hizmet alacak olan Gökbora, Michelin’in yenilikleri, deneyimi ve Avrupa genelindeki geniş hizmet ağından faydalanacak. Anlaşma kapsamında Gökbora için, özel olarak hazırlanmış olan lastik yönetimiyle Gökbora filosundaki araçların lastiklerinin bakımı, kaplanması ve diş açma işlemleri yerine getirilecek.  

Michelin, kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, filo yönetimi ve çözüme bağlı hizmetler sunan Filo Çözümleri ile işletmelerin ana iş konularının dışında kalan lastik yönetimi iş yükünü üzerlerinden alıyor. Düzenli raporlama, merkezi satın alma ve Avrupa genelindeki tüm üslere yönelik standart işlem sayesinde işletmelerin ana faaliyet alanlarına ve konularına yoğunlaşabilmeleri için yardımcı oluyor. Öte yandan yakıt tasarrufu için tasarlanan Michelin ve Recamic lastikleri sayesinde yol tutuş, aşınma performansından ödün vermeksizin yuvarlanma direncinde %20 düşüş sağlıyor. Minimize edilmiş karbondioksit emisyonu ve doğru lastik yönetimi ile en çevreci çözümü sunuyor.  

Gökbora Uluslararası Nakliyat A.Ş ile anlaşma imzalandı Uluslararası karayolu taşımacılığında Türkiye'nin lider taşımacılarından Gökbora; 20 yılı aşkın geçmişi, grup şirketleri ve seçkin partnerlerin işbirliği ile oluşturduğu dünya çapındaki acente ağı, değişik yüklerin taşınmasına imkan verebilen alternatifli yaklaşık  1000 plakalık öz-mal araç filosu ile dış ticarette en önemli avantajı sunuyor.   İki şirket arasında gerçekleştirilen anlaşma ile Gökbora’nın tüm filosunun mobilitesinin Avrupa’nın 1 numarası Michelin Filo Çözümleri ile sağlanacağını belirten Michelin Türkiye Ticari Direktörü Daniel Loiseau; “Türkiye’de başlattığımız hizmetimizde iş ortaklığımızı sektörünün lider şirketlerinden Gökbora ile yapmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa’da 20 ülkede 80 yıldır sürdürdüğümüz Michelin Filo Çözümleri hizmetimizle, Michelin’in teknolojik liderlik ve yenilikçiliğiyle Gökbora’ya destek verecek olmaktan mutluyuz” dedi.  

Kendi ana faaliyetlerinin dışında kalan, ancak şirketin mali performansına direkt etki eden lastik yönetimi konusunda Michelin gibi deneyimli bir üreticiden destek alacak olmalarından memnun olduklarını dile getiren Gökbora Uluslararası Nakliyat A.Ş nin idari başkanı Sn. Şeref Çak; ”Hizmette kalite ve öngörülebilir maliyetlerle masraflarımızın optimizasyonu doğrultusunda  aldığımız kararımızın her iki firmaya da  faydalı olmasını diliyorum” dedi.