Türkiye’nin lider lojistik şirketlerinden Mars Logistics, 2013 yılına ilişkin faaliyetlerinden doğan sosyal, çevresel ve ekonomik performanslarını değerlendiren ikinci sürdürebilirlik raporunu yayınladı. Küresel Raporlama Girişimi (GRI)A+ düzeyinde hazırlanan rapor ile Mars Logistics Türkiye’de sürdürülebilirlik raporuyla bu seviyede onay alan lojistik sektöründe ilk, Türkiye genelinde ise 9. şirket olma unvanını elde etti.

Mars Logistics’in 2013 yılı Sürdürülebilirlik Raporu performansı 3 ana başlık altında toplanıyor. Ekonomik sürdürülebilirliğin vazgeçilmez unsurlarını, operasyonel verimlilik ve müşteri memnuniyeti olarak tarif eden Mars Logistics, müşteri odaklı bir kalite anlayışıyla mevcut müşterilerinin beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyi analiz edip, yeni müşterileriler kazanmaya devam ediyor. Her konuda olduğu gibi performansı iyileştirmenin yolunun da ölçümlemeden geçtiğinin bilinciyle, memnuniyet anketleri yapan Mars Logistics paydaşlarına performanslarını değerlendirme fırsatı veriyor.

Sosyal sürdürülebilirlik performansının en önemli unsurlarını çalışanlar ile ilişkiler ve onların sağlık ve güvenlikleri olarak belirleyen Mars Logistics, şirket içi iletişimi artırmak için açtığı platformları geliştirmeye, çalışanlarının ve sürücülerinin sağlık ve güvenliği için aldığı önlemlere ve verdiği eğitimlere devam ediyor.

Çevresel duyarlılığı ise bir zorunluluk olarak değerlendiren Mars Logistics, etkilerini en aza indirmek için hem idari hem de operasyonel faaliyetlerini bu anlayışla şekillendirmektedir. Çevresel etkilerini enerji verimliliği, CO2 emisyonlarının azaltılması ve atık yönetimi alanlarında yöneten Mars Logistics’in faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak önümüzdeki dönem için hedeflenen aksiyonlar arasında yer alıyor.

İkinci Sürdürebilirlik Raporu’nu GRI A+ seviyede yayınlayan Türkiye’deki 10 şirket arasında olmaktan gurur duyduklarını belirten Mars Logistics Kurumsal Gelişim Müdürü Aydan Bilgel: “Mars Logistics olarak toplumsal potansiyelin gelişimini sağlamak ve toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturarak fark yaratmak adına çalışıyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz, çevresel ve toplumsal yatırımlarımız, paydaş memnuniyeti, iş felsefemiz ve altyapı yatırımlarımızla önümüzdeki dönemde de başarılarımızı arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Lojistik sektörünün de içinde bulunduğu Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme alt sektörü toplam GSYİH değerinin yaklaşık % 15’lik bölümünü oluşturarak önemli bir stratejik sektör olduğunu ispatlamıştır. Lojistik sektörüyle ilgili de çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Aydan Bilgel; “Mars Logistics olarak ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan lojistik sektörünün gelişmesi için uzun yıllardır destek verdiğimiz Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ve Lojistik Vaka Yarışması, önümüzdeki dönemde de sürekli gündemimizde kalacak sosyo-ekonomik projelerimiz arasında yer alacaktır.” şeklinde konuştu.