Lokman Koçaslan Otomotiv, Egelim Lojistik Genel Müdürü Ayşe Ekin ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılan söyleşi lojistik sektörü için kadın gücünün ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor. 

İşte o röportaj:

O, Lojistik Sektörünün kadın güçlerinden

O, bir eş

O ,bir anne…

O, sektörün ve işinin zorluklarını işine olan sevgisiyle aşan başarılı bir yönetici…

O, 350 araçlık araç parkının, 500 kişinin, lojistik sektörünün lider firmalarından Egelim Lojistik’in Genel Müdürü Ayşe Ekin…

1988 yılındalojistik alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan ,bu sektöründe başarılı işlere imza atan Egelim Lojistik, Lokman Koçaslan Otomotiv ve MAN markası ile uzun yıllara dayalı dostluk ve ticari ilişkilerini her geçen gün güçlendirerek hizmet vermeye devam ediyor. Ocak ayında Lokman Koçaslan Otomotiv’den 20 adet MAN TGX çekici alan ve ticari filosunu genişleten Egelim Lojistik A.Ş.’nin Genel Müdürü Ayşe Ekin, Egelim Lojistik’in Lokman Koçaslan Otomotiv’den aldığı hizmetlerden, Egelim Lojistik’in kadına olan bakış açısından ve bir kadın yönetici olarak kadınların iş yaşamında karşılaştıkları zorluklardan bahsetti.

- Kendinizi ve firmanızı kısaca tanıtır mısınız?

İsmim Ayşe Ekin. Endüstri mühendisiyim. Egelim Lojistik A.Ş.’ de genel müdür olarak çalışmaktayım.

Egelim Lojistik 1988 yılında Aliağa liman bölgesinde Kemal Erim ve Kenan Erim tarafından kurulmuştur. Firmamız enerji, gıda, hayvancılık ve alt yapı sektörlerine nakliye, depolama, torbalama, liman gemi tahliye ve yükleme faaliyetleri ile çözüm odaklı entegre lojistik hizmeti vermektedir. Günlük 50.000 ton taşıma, 500.000 ton dökme mamul depolama kapasitesi ile bölgede hizmet vermekteyiz. 3 ana lokasyon üzerine kurulu şirketimizde 500 kişi çalışmaktadır. Filomuz 250 adet ağır vasıta, 50 adet iş makinesi ve 50 adet geri hizmet aracıyla toplam 350 adettir. Ağır vasıta filomuzun büyük bir kısmı MAN marka araçlardan oluşmaktadır.

- Lokman Koçaslan Otomotiv ve MAN’ı tercih etme sebepleriniz nelerdir?

Her markanın kendisine has belirgin artıları var. Tasarım, sağlamlık, teknoloji ve yakıt tüketimi açısından MAN araçlarının bunların hepsini harmanlayarak optümum kaliteyi yakaladığını düşünüyorum. Yatırımlarımız MAN ile devam edecek. Lokman Koçaslan Otomotiv Balıkesir servisi ile zaten çalışıyorduk, İzmir Kemalpaşa’daki yatırımları MAN markasının bölgede sevildiğine işaret. Satış Sonrası Hizmetler bu işin görünmeyen buz dağı, Lokman Koçaslan Otomotiv ile bu süreçleri bu zamana kadar olduğu gibi, gelecekte de en iyi şekilde aşacağımızı düşünüyoruz.

- Tekrar araç alacak olsanız MAN ve Lokman Koçaslan Otomotiv’i tercih eder misiniz?

Evet yatırımlarımızı gerçekleştirirken tercihimiz MAN ve Lokman Koçaslan Otomotiv’den yana olur. Çözüm odaklılık ve zamanında hizmet önceliğimiz.

Lokman Koçaslan Otomotiv’in hem satış, hem de satış sonrası hizmetler konusunda gösterdikleri çaba ve hassasiyeti görüyoruz. Bu nedenle Lokman Koçaslan Otomotiv’i gönül rahatlığıyla tercih ediyoruz.

- Çalışan popülasyonunun büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu bir sektörde yöneticilik yapıyorsunuz. Bu durumun sizin için bir zorluğu var mı?

Şirketimizde 50 den fazla kadın çalışanımız var. Çalışma ortamimizda ben dahil kadın iş arkadaşlarımla zorluk yaşadığımızı düşünmüyorum. Kadına, yaptığı işe saygı gösteren bir çalışma ortamına sahibiz.

- Bir kadın yönetici olarak iş hayatında ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Sorumlulukları fazla olan bir görevim var ve tabiki bir takım zorluklar yaşıyorum. Bu zorlukların sebebi kadın olmamdan kaynaklı değil. İşimi severek yaptığım için karşılaştığım tüm zorlukların üstesinden geliyorum.

- İş hayatındaki kadınlar evlilik ve çocuk sahibi olma gibi durumlarda sorun yaşayabiliyorlar. Sizce bu sorunlar nasıl düzeltilebilir?

Toplumda kadına yüklenen sorumluluklar zamanla kadının iş hayatında sorunlara ve çalışıp çalışamama arasında tercih yapmasına sebep olabiliyor. Kadınların eş ve anne kimliğini dengede tutabilmeleri için ev işleri ve çocuk bakımı gibi kadına görev edilmiş yükümlülüklerde eş desteği çok önemlidir. Kadının çalışma hayatına devamı sağlandığında toplumdaki kadına olan bakış açısının olumlu seyrine neden olur. Kadının çalışmasının sürekliliği için devletin ve işverenin desteği çok önemlidir ve arttırılmalıdır.

- Kadınların özellikle iş ortamında yaşadıkları zorlukların önüne geçmek adına sizce ne yapılmalı?

İşveren ve yöneticilerin, kadınların her iş alanında daha katılımcı olmaları konusunda onlara olan desteklerini arttırmaları gerekir. Kadınlara, kendilerini geliştirebilecekleri gerekli eğitim ve işi öğrenme fırsatları tanınmalıdır.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için mesajınız nedir?

Kadının değerinin giderek arttığı ve yaşam hakkının elinden alınmadığı bir dünya diliyorum.