Savills World Research Direktörü Paul Tostevin, "Tüketicilerin salgın sırasında çevrimiçi satın alımlarını değiştirmeleriyle hızlanan mevcut küresel e-ticaret patlaması, bu sektörün büyümesi için önemli bir katalizör oldu" diyor.

Perakende Araştırma Merkezi'nin tahminleri, çevrimiçi satışların 2020'de Batı Avrupa'da yüzde 31 artacağını tahmin ediyor. Bu, ortalama e-ticaret penetrasyon oranını yüzde 12'den yüzde 16'ya çıkaracak. EMarketer'e göre ABD'de aynı rakamın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yüzde 14,5'e ulaşması bekleniyor. Bununla birlikte, her iki pazarın da Çin'in yüzde 27 olan e-ticaret penetrasyon seviyelerine ulaşana kadar gidecek bir yolu var ve gelecek büyüme potansiyelini gösteriyor.

Paul Tostevin, "E-ticaretin talebi artıran tek faktör olması gerekmez" diye  "Artan ticaret savaşlarıyla birlikte yakın zamanda yaşanan tedarik zincirindeki bozulma, tedarik zincirinin çeşitlenmesine yol açarak, büyük tüketici pazarlarına daha yakın stratejik konumlarda endüstriyel ve lojistik alan talebini artırıyor." ifadelerini kullandı.