İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 13. Lojistik Zirvesi İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nde yapıldı. Lojistik zirvesinde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünya ortalamasından  3 kat daha fazla büyüdüklerini ve 3. havalimanı ile havacılığın yeniden şekilleneceğini söyledi. UND Başkan Yardımcısı ve Ekol Lojistik Filo Yöneticisi Cavit Değirmenci de 1.6 milyar liralık ciro ve 6 bin 500 çalışanlarıyla Türk bayrağını dünyada dalgalandırdıklarını, 15 ülkede 75 lokasyonda kendi tesisleri bulunduğunu söyledi. Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Dr. Rüçhan Kaya da hazar ülkeleri ile yapılan ticaretteki sorunlara değinerek, “Hazar Transit Koridoru ile taşıma maliyetleri düşecek.” dedi.


 

OKUMUŞ: İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İÜ Lojistikj Fakültesi dekanı Abdullah Okumuş, “Fakülte olduğumuz için önemli bir misyonumuz var. Sektördeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini burada bir arada bulabiliyoruz. Fakülte olarak ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu da bize ayrı bir mutluluk veriyor. Zirvemiz, farklı ve öncü ivmelerle önemli bir işlev üstlenmektedir. Zirvedeki konuşmacılarımız öğrencilerimize farklı bir ufuk çizecektir. Lojistik fakültemiz tüm paydaşlara sonuna kadar kapılarını açmıştır. Fakültemiz ülkemizin 2023 hedeflerinin lojistik ayağındaki hedeflerine katkı sunmaya devam edecektir” dedi.

 

DEĞİRMENCİ: 23 ÜLKE 100 LOKASYONDA OLACAĞIZ

UND Başkan Yardımcısı ve Ekol Lojistik Filo Yöneticisi Cavit Değirmenci, bilim ve entegre lojistik kavramının iyi etüt edilmesi gerektiğini ifade etti. Değirmenci, daha iyi bir dünya için lojistik mottosuyla hareket ettiklerini belirten Değirmenci, öğrencilerin sektöre ilgi duymalarının son derece önemli olduğunu ifade ederek, lojistiğin günlük hayatımızdaki her alanda olduğunu belirtti. Değirmenci, teknoloji, bilişim ve lojistiğin üçlü bir sarmal olduğunu ve bu sarmalın bilinçli değerlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Lojistikte bilişim ve teknolojiyi etkin kullanırken çevre faktörünün de gözetilmesi gerektiğini söyledi. Değirmenci, çevrenin gelecek kuşaklar için bir ‘miras’ olduğunu belirterek lojistiğin bu miras kısmında da devreye girdiğinin altını çizdi. Dış ticaret erbabının daha avantajlı olabilmesi için lojistik iş süreçlerinden ve lojistik sektöründen destek aldığını ifade eden Değirmenci, Ekol Lojistik olarak teknoloji ve lojistiği bütün tesislerinde bütünleştirdiklerini ifade etti. Ekol Lojistik’in 1.6 Milyar Lira ciro (2015) ve 6 bin 500 çalışanı ile dünya lojistik sektöründe çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden Değirmenci, yurt dışında Ekol markasıyla Türk bayrağını dalgalandırdıklarını belirtti. Şu anda 750 bin metrekare kapalı alanlarla lojistik sektöründe hizmete devam ettiklerini ifade eden Değirmenci, bin 400 adet Euro 5 ve Euro 6 sertifikalı araçları olduğunu söyledi. Şu an 15 ülkede 75 lokasyonda tesisleri olduğunu ifade eden Değirmenci, 2016 sonunda hedeflerinin 23 ülkede ve 100’den fazla lokasyonda global bir Türk markası yaratmak olduğunu söyledi. Ekol’ün TUBİTAK tarafından desteklenen tek Ar-Ge lojistik şirlketi olduğunu belirten Değirmenci, beklentileri daha çabuk yapabilmek için ‘terzi işi’ çalıştıklarını da söyledi. Maliyetlerin etkin yönetlmesi gerektiğinin altını çizen Değirmenci, bilişim sektörünün verdiği katmadeğer ile işlerinde efektif çözümler ortaya koyduklarını belirtti.

 UND Başkan Yardımcısı ve Ekol Lojistik Filo Yöneticisi Cavit Değirmenci teşekkür plaketini Zirve’nin özel davetlisi olarak katılan Pegasus Cargo Direktörü Aydın Alpa’dan aldı. Plaket, Ekol adına dikilen ağaçları temsil ediyor. 


KOTİL: YILLIK DÜNYA ORTALAMASININ 3 KATINDAN DAHA HIZLI BÜYÜYORUZ

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, ‘Dünya ve Türkiye’de Havacılık Gelişimi&Türk Hava Yolları’ adlı sunumunda Türkiye hava yollarının gelişimi hakkında bilgiler verdi. Kotil, lojistik olmadan iş dünyasının verimli olamayacağını ifade etti. Kotil, “Genç arkadaşlarımın şunu bilmesi lazım. Bu dünya çok farklı. Çok özel bir dönemden dünya geçiyor. Oturmuş güçlü ekonomiler 60-70’lerde oluşumunu tamamladı. Bu ülkelerin lojistik sektörleri de bu oluşumla beraber gelişimini tamamladı. 2. Dünya Almanya’sının çelik sektöründe olduğu gibi ‘ince ayarlar’ ile çağımız farklı fırsatları sunuyor. Üretim yapabilen, para kazanabilen bir iş ortamı çok zevkli. Hem üretiyorsunuz hem de paylaşıyorsunuz... Kısaca şu anda çok güzel fırsatlar var. THY’de amacımız rakiplerimizi geçmek. Dolayısıyla hızlı bir çalışma sistematiği içerisindeyiz” dedi. Kotil, dünyanın hızlı bir değişim içerisinde olduğunu ifade ederek 2033 yılından 91 mega şehrin olacağını söyledi. 2025’te İstanbul’daki 3. Havaalanının dünyada 3. Büyük havaalanı olacağını söyleyen Kotil, bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen yolcu sayısının Paris’i geçtiğini belirtti. Kotil, Türkiye’de havayolunda yapılacak çok iş olduğunu belirterek doyum eğrisini yaşadığımızı vurguladı. “Biz başarılıyız, çünkü patronumuz yolcumuz” diyen Kotil, 30 milyon yolcudan 140 milyon yolcuya ulaşmanın dünyada örnek gösterilebileceğini belirtti. THY’nin yıllık dünya ortalamasının 3 katından daha hızlı büyüdüğünü ifade eden Kotil, burada dönüm noktasının 2009 olduğunun altını çizdi. THY’nin 314 uçağı olduğunu belirten Kotil, 201 uçağın da sipariş halinde olduğunu ve THY’nin bu siparişlerle beraber 500’ün üzerinde bir uçak filosuna sahip olacağını belirtti. Kargo lojistikte yüzde 8 büyüdüklerini belirten Kotil, 80’e yakın büyük kargo taşıyabilen uçakların filoya dahil edildiğini söyledi. THY’deki bu büyümede Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın çok ciddi emeğinin olduğunu ifade eden Kotil, iç hatların şu anda yüzde 50’si olduklarını geri kalanın yüzde 50’sini ise yurt dışında kazandıklarını ve büyümelerini yurt dışı seferlere borçlu olduklarını söyledi.

 

İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Abdullah Okumuş dan teşekkür plaketini alan THY Genel Müdürü Temel Kotil, bugüne kadar aldığı en önemli hediylerden biri olduğunu kaydetti.

KAYA: HAZAR TRANSİT KORİDORU İLE TAŞIMA MALİYETLERİ DÜŞECEK

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Dr. Rüçhan Kaya, Hazar bölgesinde lojistik ve ulaştırma alanındaki eksiklikleri gördüklerini ve bu minvalde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Kaya, Hazar bölgesi ve denizindeki taşımacılık ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Hazar Bölgesi’ndeki işbirliği çerçevesinde Türkiye’nin ortada kaldığını, iki bölge (AB/Rusya) arasında iletişimi sağladığını dile getiren Kaya, Türkiye’nin Hazar Bölgesi’ndeki ülkelerle ticaretinin çok düşük olduğunu söyledi. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ülkeleriyle 8.5 milyar dolar ihracat, 3.23 milyar dolar ithalat yapıldığını belirten Kaya, bu rakamların artık Türkiye ticaretinde önemli olmadığını söyledi. Azerbaycan ile 2.9 milyar dolar ihracat rakamının olduğunu ifade eden Kaya, bu rakamların çok daha üzerine çıkılabileceğini vurguladı. Türkiye ihracat yollarının yüzde 82 karayolu, yüzde 8.3, yüzde 7.4 havayolu ile gerçekleştiğini dile getiren Kaya, enstitü olarak lojistik maliyetler ile ilgili çeşitli çalışmalar da yaptıklarını belirtti. Hazar Transit Koridoru’nun gerçekleştirilmesiyle beraber ticarette yeni bir döneme girileceğini kaydeden Dr. Kaya, Hazar Transit Koridoru ile beraber taşıma maliyetlerinin de düşeceğini vurguladı. Türkiye’nin enerji ve lojistik altyapısını çeşitlendirmesi ve alternatif oluşturması gerektiğini kaydeden Kaya, bu çeşitlilik ve alternatifin aynı zamanda kriz dönemlerinde de çok önemli işlevlere sahip olabileceğini sözlerine ekledi.

 


ÇETİNBORA: UYGULAMALARIMIZLA ‘MOTİVE ÇALIŞANLAR’ OLUŞTURUYORUZ

DHL İnsan Kaynakları Müdürü Ayla Çetinbora, DHL olarak bütün iş modellerini ‘çalışanların tercihine’ göre şekillendirdiklerini söyledi. Çetinbora, şirket olarak her türlü teknik altyapı ve donanıma sahip olduklarını fakat asıl farkı motive çalışanlar ile ortaya koyduklarını dile getirdi. Motive çalışanların sadık müşteriler sağladıklarını ve bu sadık müşterilerle firmaların büyüdüğünü ve bir adım öne geçtiğini dile getiren Çetinbora, “Biz, çalışanların tercih ettiği bir şirket olmak istiyoruz” dedi. Çalışan memnuniyetini daha yukarılara götürmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Çetinbora, çalışan görüşlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi. Çalışanların DHL’den ayrılmak istemediğini dile getiren Çetinbora, çalışanların ‘En İyi İşveren’ seçildiklerini söyledi. Çalışanların sağlıkları ile de ilgilendiklerini belirten Çetinbora, sağlık sigortası, hayat sigortası gibi uygulamalarla da çalışanları motive ettiklerini söyledi. Çalışanlarının performanslarını değerlendirdiklerini dile getiren Çetinbora, kariyer uygulamaları ile de kariyer yolculuğu yaptıklarını söyledi. En alt kademeden başlayıp şu anda müdür yardımcısı görevinde olan kişilerin olduğunu belirten Çetinbora, özellikle iç atamaları destekleyen bir kariyer yapılanmaları olduğunun altını çizdi. Çok sayıda eğitimlerle de çalışanlara farklı bir motivasyon sağladıklarını dile getiren Çetinbora, ‘sertifikalı uluslararası uzmanlar’ yetiştirdiklerini belirtti. 220 ülkede DHL Expres olarak bulunduklarını ifade eden Çetinbora, çalışanların şirket içinde mutlu olmalarını amaç edindiklerini de sözlerine ekledi.