Koçaslanlar Otomotiv Orhanlı tesisinde yapılan teslimat törenine LGT Lojistik Genel Müdürü Selçuk Arslan ve Lojistik Müdürü Kaan Ömeroğlu katılırken, Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Bölge Müdürü Tolga Aykaç, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Genel Müdürü Mesut Süzer katıldılar.  

LGT Lojistik, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Belçika, Romanya, Macaristan, Hollanda, Fransa başta olmak üzere Ortadoğu ve tüm Avrupa ülkelerine taşımacılık faaliyetlerine devam ediyor. LGT Lojistik Genel Müdürü Selçuk Arslan yaptığı açıklamada; “Pandemi döneminde tehlikeli madde ve kimyasal taşımacılığında yaklaşık yüzde 50 iş hacmi artışı yaşadık. 2022’de de bu ivmenin artarak devam etmesini bekliyoruz. Sağlık sektöründe oksijen ve narkoz tüketimi artışı, dezenfektan ve benzeri malzemelerin artan kullanımı ile Türkiye’deki üretici ve ihracatçılar daha da güçlendi. Bu doğrultuda bizlere düşen görevde de artış yaşandığı için gelişen iş hacmi sebebiyle araç parkımızı güçlendiriyoruz. Halihazırda kullandığımız ve memnun olduğumuz Renault Trucks’ı yeni araç modellerini sunması, araç bulunabilirliği ve finansal hizmetlerinin avantajları nedeniyle bu alımımızda yine tercih ettik” diye belirtti.   

Yakıt tasarrufu ve satış sonrası hizmetlerden memnuniyetimiz, tercih nedenlerimiz

2015 yılında teslim aldıkları T serisi araçları halen kullandıklarına değinen Selçuk Arslan; “Şu anda filomuzda km’leri 300 bin ile 600 bin arasında olan Renault Trucks çekicilerimizi, düzenli servis hizmetleri ve bakımları sayesinde ilk günkü performansında kullanıyoruz. Diğer marka araçlarımızla kıyasladığımızda ortalama 2 puanlık yakıt tasarrufu gözlemliyoruz. Bu da yeni araç alımlarımızdaki karar süreçlerimizde yine Renault Trucks’ı tercih etmemizde etken oluyor” dedi. 

Arslan, Renault Trucks çekici tercihlerinde satış sonrası hizmetlerden memnuniyetlerinin de en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti; “2008 yılında ilk aldığımız Premium çekicilerden bu yana Renault Trucks ile iş birliğimiz devam ediyor. Bu iş birliğini, araçlar kadar hızlı ve özenli satış sonrası hizmetler besliyor. Açıkçası satış sonrası hizmetlerden memnuniyetimiz, kimi zaman tercih nedenlerimizde birinci sıraya yükseliyor.” 

Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise açıklamasında; “LGT Lojistik’in araçlarını yenileme zamanları geldiğinde yeni modellerimizi sunabilmemize çok memnun olduk. Böylece yeni T serimiz ile sunulan pek çok avantajı deneyimleyebilecekler. Yüzde 3’e varan yakıt tasarrufu avantajını yaşayacaklar. Yeni araçlarımızda 2022 yılından itibaren devreye alacağımız uzaktan bağlı hizmetlerden faydalanabilecekler. Optifleet Filo Yönetim Sistemi, bağlantılı bakım planı, uzaktan bağlantılı servisler ve Excellence Predict gibi çözümler ile toplam sahip olma maliyetlerini minimize eden hizmetlerimizi kullanabilecekler. Öte yandan araçlarımızın sürüş ve sürücü konforundan da çok memnun kalacaklarına eminiz” şeklinde belirtti. 

Koçaslanlar Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ise; “LGT Lojistik’in filosunun neredeyse yarısı Renault Trucks çekicilerden oluşuyor. Yaklaşık 15 yıldır hem satış hem de satış sonrasında tüm hizmetlerimiz ile iş birliğimizi sürdürüyoruz. Araçlarının optimum verimlilikte yollarına devam edebilmesi için her zaman destek veriyoruz" dedi.

Renault Trucks araç alımlarımızın hepsinde RTFS’den faydalandık

Selçuk Arslan, sunduğu birçok avantaj nedeniyle araç alımlarında Renault Trucks Finansal Hizmetler’den (RTFS) yararlandıklarını belirtti; “Sunulan toplam çözümlerden faydalanarak alımlarımızda RTFS’nin finans paketlerini değerlendiriyoruz. Böylece banka kredi limitlerimizi korurken uygun faiz oranlarıyla kredi sağlayabiliyoruz. Prosedürlerin pratikliği ile de zaman kazanıyoruz.”