Taşımacılığın lojistiğe dönüşmesinin ardından lojistik sektöründe her geçen gün daha çok kadın çalışıyor. Tedarik süreçlerinin hızlanmasında ve daha verimli hale gelmesinde kadınların rolü büyük. Süreçlerin karmaşıklığı, ölçeklerin büyüklüğü her kademede kadın istihdamını gerekli kılıyor. Ancak Türkiye gibi erkek egemen bir toplumda kadın olarak çalışmak da kolay değil. DB Schenker Türkiye CFO ve Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Görer, kendi deyimiyle kolay yerine doğru olanı seçti ve bu seçimi doğrultusunda mücadele ediyor. 
DB Schenker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Türkiye’den Gamze Görer ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Gamze Görer, merkezden gelen soruları içtenlikle cevaplandırdı:

Ne kadar zamandır DB Schenker'de çalışıyorsunuz?
11 yıldır. 

DB Schenker’deki şu anki pozisyonunuz nedir; görev ve sorumluluklarınız nelerdir? (Müdürseniz: kaç çalışandan sorumlusunuz?

Şu anda CFO’dayım ve Kurul üyesiyim. Ana görevler:
•Şirketin finansal programları ve destekleyici bilgi sistemlerini bütçelendirmek ve aktiflerin korunmasını kapsayacak şekilde koordine etmek ve değerlendirmek
•Şirket için otomatikleştirilmiş finans ve yönetim bilgi sistemlerindeki değişiklikler ve geliştirmeleri onaylamak ve koordine etmek
•Gelir, harcama ve pozisyon kontrol belgeleri, bölüm bütçeleri, defter ve hesap tutma ve veri giriş onayları ve işlenmesinin denetlemek
•Mali çizelge, mali rapor, özel analizler ve bilgi raporlarının hazırlanmasının koordinasyonu sağlamak
•DB Schenker standartlarına göre finans muhasebesi faturalandırması ve denetim prosedürlerini geliştirmek ve uygulatmak
•Finansal ve yönetim bilgileri analizleri, raporlar ve tavsiyeler kanalıyla planlama girişimlerine danışma desteği sağlamak için diğer müdürler ile etkileşim içinde olmak
•İş liderlerine yol göstermek için nakit akışı, maliyet kontrolleri ve harcamaları analiz etmek
•Uzun ve kısa vadeli hedefler, amaçlar, politikalar ve işletme prosedürlerini getirmek ve uygulamak
•Risk yönetimi, uyumluluk ve talep yönetimi 
•Kalite departmanının yönetimi 
•İdare ve tesis yönetimi departmanının yönetimi
DB Schenker’de en büyük 
başarı anınız neydi? 
Schenker’deki 11 yıllık geçmişimde birkaç tane başarım oldu.  Öne çıkanlar:
Çok kısa bir zaman aralığında SAP CO modülünü uygulamak ve bütün maliyet merkezi yapısını oluşturmak
-Risk ve Uyumluluk Departmanını gerçekleştirmek, 
-Talep ve sigorta departmanını gerçekleştirmek
-İç Denetin departmanını gerçekleştirmek ve Dahili Kontrol Sistemlerini oluşturmak
-İK departmanını yeniden planlamak. 
-İdare ve satı alma yönetimini yeniden planlamak

Nasıl DB Schenker’de çalışmaya başladınız? Lütfen şimdiye kadar olan çalışma geçmişinizi kısaca anlatır mısınız?
Üniversiteden mezun olduktan sonra 4 yıl denetmen olarak Deloitte’te çalıştım ve kariyerime 2 yıl Degussa Huls’da Bütçe ve Kontrol Müdürü olarak devam ettim; daha sonra, şeker ve sakız üreten Intergum isimli bir üretim şirketinde İç Denetçi oldum; sonrasında da 3 yıl boyunca Miele beyaz eşyada Finansman müdürü olarak çalıştım. DB Schenker’de Bütçe ve Kontrol departmanında çalışmaya başladım.  DB Schenker’deki ikinci yılımda CFO olarak terfi ettirildim. 2015’ten bu yana da bu görevime ilaveten yönetim kurulu üyeliği de yapmaktayım.

Pozisyonunuzla ilgili neyi özel buluyorsunuz? İşinizle ilgili neyi en çok seviyorsunuz?
İşimle ilgili özel bulduğum şey ilişkiler. Çoğu zaman başka ilişkiler arasında aracıyım. Sallantılı ilişkilerdeki CFO’ların zor  bir ilişkinin arkasındaki gerçek dinamikleri anlamaları ve bu ilişkilerin nihayetinde başarılı olmasını sağlamak için ellerinden geleni yapmaları gerek. 
Her yönde çözümüm bir parçası olmayı başarabilirsem, mutlu oluyorum.

Bu iş sektöründe kariyer ve aileyi dengelemek ne kadar zor veya kolay?
Hayat-iş dengesini kurmak kolay değil, kesinlikle kolay değil.  Ama artık bu ifadeyi bir özür olarak kabul etmiyorum. Bu nedenle daha iyi bir günlük gündem hazırlamak ve bu gündeme uymak konusunda kendimi eğittim. 

Bir kadın olarak lojistik sektöründe bazı zorluklarla karşılaştığınızı düşünüyor musunuz? Karşılaştıysanız, bunların nasıl üstesinden geldiniz?
Bu dünya erkeklerin dünyası sadece güzel bir şarkının sözleri değil; aynı zamanda yaşadığımız dünyanın da gerçeği. Ayrıca esasen erkeklerin yönlendirdiği bir ülkede yaşıyorsanız ve ülke kültürü bir kadının iş hayatında olmasını desteklemiyorsa bu durum olayları daha zor ve karmaşık hale getiriyor.  Hayat felsefem “en kolayını veya doğrusunu yapmak arasında bir seçim yapmaktır”. Ben doğru olanı yapmak için elimden geleni yapıyorum.  En kolay olanı evde kalmak ve çocuğuma bakmak ve tüm diğer ev kadınları gibi eğlenmekti ama bu ben değilim. Hayallerim için savaşıyorum, Hayatım için savaşıyorum, engeller beni durduramaz; kendime her zaman güveniyorum.  

Erkeklerin egemen olduğu iş sektörlerinde kariyer yapmak isteyen kadınlara ne tavsiye verirdiniz?
Lütfen benim yaptığımı yapın.  Doğru fakat kolay olmayan şeyleri yapmak. Hayallerinizin peşinden koşun ve kimsenin sizi durdurmasına izin vermeyin. Her şey sizinle başlıyor .

Zorlayıcı işinizden sonra dinlenmek için boş zamanınızda ne yapıyorsunuz?
Doğal ortamlarda uzun mesafe yürümekten hoşlanıyorum. Bazen alışveriş yapmak da rahatlatıyor.  

Çocuğunuz var mı? 
Bir oğlum var. 17 yaşında.