İhracatçıların yanı sıra nakliyecilerin de bu ülkelerdeki tüm sorunlarının çözümü ve işlemlerinin Solmaz tarafından Türkiye’den gerçekleştirilmesi, dış ticarette olumlu yansıması bekleniyor. KGH, müşterilerine başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada gümrük işlemlerini verimli ve hızlı bir şekilde tamamlamak için gerekli uzmanlığı sunuyor.

En yeni teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak her yıl 1 milyondan fazla gümrük deklarasyonu yapan KGH, Avrupa’da 12 binden fazla kuruma hizmet veriyor. Tecrübesi ve gümrük işlemlerindeki yetkinliği ile, müşterilerine rekabet edebilirlik avantajı sağlayarak ekonomik büyümelerine katkıda bulunuyor.   Solmaz hakkında Solmaz, faaliyetlerine 1977 yılında gümrük hizmetleri ile başladı.

Günümüzde dış ticaretin lojistiği hizmetini oluşturan; dış ticaret mevzuatı danışmanlığı, proje/teşvik/ön müsaade işlemleri, GTİP tespiti, banka ve kambiyo işlemleri, uluslararası taşımacılık, gümrüklü antrepo hizmetleri, gümrük işleri hizmetleri, depolama ve dahili dağıtım, teminat ve taahhütlerin kapatılması hizmetlerini sürekli geliştirerek sunuyor. Küresel ekonominin gereklerine uygun yapılanması ve 1200 çalışanı ile, hizmet sunduğu kurumların tedarik zinciri optimizasyonu ve stok yönetimi faaliyetlerine katkı sağlıyor. Müşteri odaklı yaklaşımı ve esnek yapısıyla, sektörlerinin önemli isimlerinden oluşan müşteri portföyünün ihtiyaçlarına uygun yaratıcı çözümler üretiyor.