Aydın'dan 80 ülkeye ihracat yapan dünyanın önde gelen jant üreticilerinden Jantsa, son dönemde yaşanan sorunlar üzerine lojistik firması kurdu. İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Jantsa, lojistik maliyetlerinde yaşanan artış üzerine kendi nakliye firmasını kurdu. İyonya Dış Ticaret Ve Tedarik Zinciri Yönetim A.Ş. isminde 1 milyon lira sermaye ile İzmir'de kurulan şirketin yönetiminde Jantsa Yönetim Kurulu Başkanvekili Ercan Çerçioğlu yer alıyor. 

Pandeminin lojistik maliyetlerini çok arttırdığını dile getiren iş insanı Ercan Çerçioğlu, "Jantsa olarak ihracata yönelik ürünler için yılda 4 bine yakın konteyner ile kara ve havadan nakliye işlemi yapıyoruz. Pandeminin getirdiği ağır şartlar nedeniyle nakliye ve enerji maliyetleri arttı. Bununla ilgili çözüm ürütmek adına stratejik ortaklıklarla kendi nakliye firmamızı kurduk. Bu firma ile uçak, gemi tır almayacağız. Şirket olarak müşteriye özel çözümler üreteceğiz. Örneğin bir palet içerisinde ürünleri lojistik merkeze indirilip paketlenip o ürünün müşteriye ulaşmasını sağlayacak çözümler için uğraşacağız. Firmaların nakliye ile ilgili kendi başına çözüm üretmesi yerine lojistik ihtiyaçları dikkate alarak üreteceğimiz çözümlerle katma değer yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

Öte yandan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Jantsa'nın lojistik sektöründe kurduğu İyonya şirketinin sanayicilerin ve ihracatçıların salgın döneminde yaşadıkları lojistik sıkıntıları atlatmasına önemli katkı vereceğini belirterek odaya kayıtlı sanayicilerden olan Jantsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili, İyonya Dış Ticaret ve Tedarik Zinciri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Odanın Onursal Başkanı Ercan Çerçioğlu ile ekibine başarı dileğinde bulundu.