Atatürk Havalimanı’na gelen Amsterdam, Paris, Guangzhou, Nairobi çıkışlı transit kargolar, tüm planlaması en ince ayrıntısına kadar yapılmış olan dual hub tır taşımalarıyla, İstanbul Havalimanı’na sevk edilerek TK 6472 seferi ile Aşkabat ve Dhaka’ya taşındı.

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın 336 uçaktan oluşan filosunda bulunan yolcu uçaklarının kargo kapasitesine ek olarak 23 kargo uçağıyla direkt olarak kargo seferleri düzenleyen Turkish Cargo, dünyada 85’i direkt kargo noktası olan 300'den fazla destinasyona hava kargo hizmeti vermektedir.

İstanbul Havalimanı’nda ilk aşamada 165 bin m² alanda operasyonlarını yürütecek olan Turkish Cargo, tüm fazlar tamamlandığında ise 4 milyon ton kargo elleçleme kapasitesine sahip olacak. Mega Kargo Hub’ı hizmete geçene kadar İstanbul Havalimanı’ndaki kargo operasyonları, altyapı açısından tamamıyla yeterli olan geçici uydu tesisinde yürütülecek.

Küresel hava kargo markası, İstanbul Havalimanı’ndaki Mega Kargo Hub’ının faaliyete geçmesi ile birlikte tüm operasyonlarını, İstanbul Havalimanı’na taşıyacak. Turkish Cargo, yapılan yatırımlar ve gelişen filosuyla hava kargo sektörünün en büyük beş markasından biri olma yolunda, hedeflerine emin adımlarla yürüyor.