Kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini kusursuz olarak sunan, sektörde sayısız farklılıklar yaratan, sürekli büyüyerek müşterilerine yenilikler sunan  ve müşteri bilgilerinin güvenliğine büyük önem veren Mars Logistics, sahip olduğu (ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001, ISO 10002) yönetim sistemleri standartlarına son olarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini ekledi.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin koruduğu maddelerden gizlilik ile şirket bilgi varlıklarına yetkisiz erişimin engellenmesi, bütünlük ile bilgilerin doğruluğunun ve tamlığının sağlanması, erişilebilirlik ile de ihtiyaç olduğunda bilgiye ulaşılabilmesi sağlanacaktır.

Uzun süredir bu önemli belgeyi almak için çok yoğun ve titiz çalışmalar yaptıklarını belirten Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar;

"ISO 27001, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (Information Security Management System) bilgi varlıklarımızı korumamıza ve özellikle de müşterilerimize güven vermemize yardımcı olur. Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemimizi oluşturmak, uygulamak, işletmek, izlemek, incelemek, sürdürmek ve geliştirmek için süreç yaklaşımını benimser. Bilgi güvenliği, şirketlerin en büyük hazineleri olan verilerinin her koşulda gizliliğinin, ulaşılabilirliğinin ve bütünlüğünün korunmasını, ayrıca iş sürekliliği ve felaket durumlarında kaybın en aza indirilmesini amaçlar. Gelişen teknolojiyle birlikte, özellikle büyük kurumlarda yaşanan güvenlik sorunları, iş sürekliliğiyle ilgili ciddi problemlere yol açarken kurumların pazar kaybı, müşteri ve iş ortakları karşısında güven yitirmesine bile neden olabilmektedir. Özellikle kurumun itibar ve güvenilirliğinin geri kazanılması, yitirilmemesi için alınacak olan önlemlerden her zaman daha pahalıya mal olmaktadır. İşte bu çok önemli noktadan hareketle Bilgi Güvenliği Yönetimi konusunda tüm standartlara sahip bir kurum olduğumuzu belgeleyebilmek için, ülkelere göre özel tanımlar içermeyen ve uluslararası bir standart olan ISO 27001 Belgesi`ni almak üzere başvuruda bulunduk. Sistemin oluşum sürecinde şirketimize ait bilgi varlıkları tek tek tespit edilmiştir. Bu bilgilerin sınıflandırılarak, özellikle gizli bilgilerin korunma düzeyinin artması sağlanmıştır. Yetkisiz erişimler hem sistemsel olarak hem de fiziksel olarak engellenmiştir. Belge ile müşteriye sunulan hizmetler sonucu ortaya çıkan bilginin güvenliğini, ilgili yasa ve düzenlemelere göre sağlamayı taahhüt etmiş bulunuyoruz." dedi.

ISO 27001`in bilgi varlıklarınızın gizliliği, erişilebilirliği ve tutarlılığının sağlanmasına yönelik olarak risk yönetimini, risk işleme planlarını, görev ve sorumluluklarını, iş sürekliliği planlarını, acil durum olay yönetimi prosedürlerini hazırlama ve uygulamada da bunların kayıtlarının tutulmasını gerekli kıldığını belirten Ali Tulgar; "ISO 27001 belgesi ile şirket bilgileri üzerinde oluşabilecek tehditler risk analizi ile tanımlanarak, risklerle doğru orantılı şekilde, gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır. Belge ile sadece Mars Logistics'e ait olan operasyonel ve kişisel bilgilerin değil, aynı zamanda müşterilere ait bilgilerin de korunması sağlanmıştır. Bu koruma şirket çalışanları, tedarikçiler ve diğer üçüncü taraf kişi ve kuruluşlar dikkate alınarak tasarlanmıştır. Standart kapsamında şirket personelimizin de konuyla ilgili bilgi ve bilinç düzeyi arttırılmıştır."