Avrupa’da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlar ile adından söz ettiren Ekol, başarılı faaliyetleri sayesinde ödüllendirilmeye devam ediyor.  Ekol Lojistik, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından bu yıl ilk defa 4 Nisan Perşembe akşamı Sirkeci Legacy Ottoman Otel’de düzenlenen törende Etika 2012 Türkiye Etik Ödülü’nü kazandı. EDMER, etik değerlere önem veren şirketleri ve yöneticileri ödüllendirerek etik bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

EDMER, Türkiye’de etik bilincinin oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlamak, gençlerin etik ve iş ahlakı konularındaki vizyonunu artırmak amacıyla 2011 yılında kuruldu. EDMER, Etik Değerler ve İş Ahlakı, İtibar Yönetimi, Kurumsal Yönetişim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Uygunluk Yönetimi, Liderlik ve Yaratıcılık isimli 6 kategoride hazırlanan 84 soruya cevap veren şirketleri değerlendirdi. Uluslararası standartlara göre yapılması gereken uygulamaların üçte ikisinden fazlasını yerine getiren şirketler bu ödüle layık görüldü.

Düzenlenen törene katılan Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem  “Almış olduğumuz  bu ödül Ekol’ün uluslararası standartlarda etik değerlere ve iş ahlakına bağlı kalarak geliştirdiği çözümleri ve yönetim anlayışını gözler önüne seriyor. Verdiğimiz kaliteli hizmet ile hep daha ileriyi hedefleyerek kendimizi geliştirmeye ve daha iyisini yapma konusundaki gayretimizi sürdüreceğiz” dedi.