İlk 5 ayda yüzde 9’un üzerinde pazar payına ulaşan ve ithal pazarda liderliğini sürdüren Scania, Hüner Lojistik’e 120 adetlik araç satışı gerçekleştirdi. Araçların 60 adetlik ilk bölümü gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Törene Scania satış Müdürü Namık Tunç Gömeçli, Hüner Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü İbrahim Hüner, HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner ve araçların satışını gerçekleştiren Çarıkçı Trans Satış Müdürü Ahmet Yaman katıldı.  

Namık Tunç Gömeçli,  teslimat töreninde yaptığı açıklamada, ürün gamlarını sürekli genişlettiklerini ve  müşteri kitlelerini sürekli artırdıklarını söyledi. Scania’nın toplam satın alma maliyetindeki avantajını daha ileriye taşıyacak yeni model olan Operasyon Maliyeti kavramını anlatan Gömeçli, bunun araçların daha fazla yolda kalmasını, serviste kalma süresinin azaltılmasını ve müşteriye daha fazla artı değer sunmasını sağlayacağını anlattı. İlk 5 ayda 1300 adetlik satış seviyesine ulaştıklarını da belirten Gömeçli, hedefe doğru ilerlediklerini kaydetti.

İbrahim Hüner de yaptığı konuşmada Scania tercihlerinde, Scania ekiplerinin kendilerine gösterdikleri net ve şeffaf yaklaşımın büyük etkisi olduğunu söyledi. Yeni kuşağın da bu alımı desteklemesinin Scania ile olan işbirliğinin uzun dönemli olacağının işareti olduğunu aktardı. Hüner son alımlarla birlikte 371 adetlik bir filoya ulaşmış oldu.

Hüner olarak tedarikçileri ile uzun dönemli işbirlikleri geliştirdiklerini ve bunun için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını anlatan İbrahim Hüner, firmalarıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Ailemde ticarete adım adan tek kişi bendim. Almanya Münih’te bir tesisimiz vardı ve onun üzerinden aldığımız işleri başka nakliyeciler üzerinden taşıyorduk. Sonra 1995 yılında ilk araç yatımımızı yaptık. Daha sonra Hadımköy’deki bu tesisimizi hayata geçirdik. Türkiye’de 5 bin metrekareliuk depola alanına sahibiz. Yine Avrupa’da; Münih’te 2 bin 500 metrekare, Köln’de 3 bin metrekare ve İtalya Milano’da 2 bin 500 metrekarelik kapalı depolama alanına sahibiz.”

Hüner Uluslararası Taşımacılık’ın taşıma ihtiyaçlarının yüzde 40’ını dışarıdan yüzde 60’ını ise kendi filosuyla yaptığını belirten Hüner, sadece araç yatırımına değil, depo, tren ve konteyner taşımacılığına ağırlık vermeyi amaçladıklarını söyledi. İntermodal taşımacılığının öneminin altını çizen Hüner, “Şirketimizin konteyner, tren ve deniz taşımacılığına kaydırılması gerekiyor” dedi.

İbrahim Hüner, işi ikinci jenerasyona devretmeyi başladıklarının bunun için HNR Lojistik firmasının kurulduğunu ve başına da oğlu Arda Hüner’in geçtiğini anlattı. Arda Hüner ise bu bayrağı devraldıktan sonra, kendi bilgileriyle daha da büyüme hedeflinde olduklarını aktardı.