Hizmetler içeresinde, motor üssü kurulumu ve taşınması, yarış araçları ve yedek parçaların taşınması ve mühendislik ofislerinin kurulumu da dahil olmak üzere Avrupa’daki tüm yarışlar, testler ve tanıtım etkinliklerindeki tüm lojistik işlemlerini kapsıyor. “Gümüş Oklar” lakaplı Formula 1 araçlarını taşımak için 5 adet Mercedes Benz Actros çekici gümüş renkte ve takımın genel lojistik nakliyeleri için diğer çekiciler beyaz renkte olacak. Avrupa’daki ilk yarış 10 Mayıs'ta İspanya'da gerçekleşecek.

Sözleşmenin imzalanması sırasında Mercedes-Benz Motorsport Başkanı Toto Wolff şunları söyledi: “Formula 1'de en yüksek hassasiyet ve profesyonellik derecesi vazgeçilmezdir. Bu bizim lojistik hizmetlerimiz için de geçerlidir. Biz DB Schenker ile çalışmaktan mutluyuz ve mükemmel bir hizmet sağlayacaklarından ve Formula 1'de gerekli olan esneklik ve hız ile değişen koşullara adapte olacaklarından hiç şüphem yok.”

Schenker Deutschland AG Hava, fuar ve Özel Taşımalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jochen Müller " Mercedes AMG Petronas sadece motor sporlarında değil aynı zamanda lojistikte de üst düzey performansa dayanmaktadır. Bu nedenle spor lojistiğinde uzman bir firma olarak, takımın lojistik ortağı olması için DB Schenker’e güvenmesi bizim için büyük bir onurdur.” dedi.