Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Temmuz ayı içerisinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, TCDD İstanbul Bölge Müdürü Hasan Gedikli, İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, UTİKAD Genel Başkanı Turgut Erkeskin ve TİM Başkan Vekili Ahmet Akbalık’ın yanı sıra sektörün önde gelen temsilcileri katıldı. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, sorunların aşılması konusunda birlik vurgusu yaparken AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, iktidar olarak sorunların çözümünde ‘paydaş’ olacaklarını ifade etti.

UND İCRA KURULU BAŞKANI FATİH ŞENER: TAŞIMACILIK HERKESİN MİLLİ MESELESİDİR! 

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, son 10 yılda ihracatın 4 kat arttığını belirterek, “Dünya ticareti duvarları kaldırıp liberalleştikçe, gümrük duvarları kaldırıldıkça üretim performansı çok iyi olmayan ülkeler Türkiye gibi ihracatla kalkınmaya karar vermiş ülkeleri engellemeye engellemeye çalışıyorlar. Taşımanın engellenmesi demek sadece biz nakliyecilerin değil ülkemizin de asıl meselesidir. Bu durum, milli bir meseledir. 2023 TE 500 milyar dolar ihracat hedefi koymuş olan Türkiye için taşımacılık milli, çok önemli bir mesele olarak karşımızda. Bugün her zamankinden daha fazla beraber olmaya, daha birlik olmaya ihtiyacımız var. Ortak akıl, ortak fikir yürütmeliyiz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz, mutlaka işbirliği gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.  Birlik vurgusunda bulunan Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi başarılı olmaktan alıkoyan yapısal problemleri kamuyla işbirliği içerisinde çözmeliyiz. Son 10 yılda ihracatımızın 4 kat artmış olması ihracatçısı, ulaştırması, gümrüğü, sürücüsü, patronuyla hepimizin başarısıdır. Daha büyük başarılar için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. UND olarak başkanından, en alttaki takım arkadaşlarımıza kadar taşıma sektörünün sorunlarını çözmeye kararlıyız ve çalışmalarımızı bu doğrultuda ilerletiyoruz.”

UND YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇETİN NUHOĞLU:

ULAŞTIRMA MASTER PLANININ YENİDEN TASARLANMASI GEREKİYOR

Türkiye’de çok hızlı bir değişim ve gelişim olduğunu ifade eden UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye’de çok şeyler değişti, Türkiye ciddi bir gelişim içerisinde.  Türkiye’de artık 19 lojistik üssü konuşuluyor. Türkiye’nin ihracatı 2002’de 36 milyar dolarken şu an 150 milyar dolar. 2023 yılında 500 milyar dolar olması hedefleniyor. Otobanları, yatırımlarıyla, ihracatıyla Türkiye sektör ve ülke adına takdire şayan bir konumdadır. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Hepimiz biliyoruz ki yapılacak daha çok şey var. Bu 500 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için yan yana gelmeli, beraber hareket etmeliyiz. Mesela Ulaştırma master planının yeniden tasarlanması gerekiyor. Hem malların ihracatında hem de hizmetlerin ihracatında aktif rol alabilmemiz için planlama yapılması şart. Oluşmuş olan bu yeni Türkiye’nin bundan sonra da istikrarlı bir şekilde ilerleyebilmesi için uluslararası nakliyeciler olarak birlik ve beraberlik olarak hareket etmeliyiz” dedi. Nakliye sektöründe engeller olduğunu ifade eden Nuhoğlu, birlik vurgusu yaparak sorunların birlik ve beraberlik olgusuyla aşılabileceğinin altını çizdi. Nuhoğlu, “Önümüzde engeller var. Bunları aşmalıyız. ROLA’yı aşmamız gerekiyor. Biz, hala Avusturya’yı trenle geçen tek Avrupa devletiyiz. Yıllar önce mahkum edildiğimiz bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Prangalarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Malların serbest dolaşımını engellemeye çalışan Avrupalılara karşı planlı hareket etmeli, bu engeli ortadan kaldırmalıyız. UBAK kriterlerini çözmemiz lazım. UBAK’ların kullanımı konusunda bize yapılan dayatmaların birebir aynısını biz de yapmalıyız. Dünya Ticaret Örgütü’nün kabul ettiği 5. Maddeye göre malların dolaşım hakkının engellenmemesi lazım. Kamuyu arkasına alan yabancı taşımaların haksız rekabetini engellememiz lazım. Bunu yaparken de hakkımızla, uygulamalarda eşitlikle yapmamız lazım. Ulaştırma Bakanlığı’ndan eşit şartlarda rekabet edebileceğimiz şartların oluşturulmasını bekliyoruz. 6 yıl içerisinde yüzlerin üzerinde eylem planlarımız olacak. 24-25 Ağustos tarihinde gümrüklerle bir araya gelerek her üç ayda bir önümüzdeki engellerin kaldırılması konusunda çalışma yapacağız. Hazine ile bir araya gelerek 14-15 Eylül tarihinde bir arama konferansı ile sigorta konusunu konuşacağız. Daha sonra taşıma hukukunu ve üzerimize karabasan gibi çöken iş mahkemelerindeki davalarla ilgili çalışma, adalet bakanlıklarımız ve TOBB ile beraber bir çalışma yapacağız” dedi. Yapılan çalışmalar sonucunda sektörün kazanan taraf olacağını ifade eden Nuhoğlu UND ve TOBB arasındaki iş ve güçbirliğine de işaret ederek TOBB UND Şirketi’nin sektöre hizmet sunduğunu söyledi.

TOBB UND ŞİRKETİ

UND olarak sektörün kalkınması için işbirliği gerçekleştirdiklerini kaydeden UND Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, “İki konunun altını çizmek istiyorum. Bunlardan ilki TOBB UND şirketi. TOBB UND,  bir sene olmasına rağmen 5 milyar teminat sağlamıştır bu zamana kadar. 270 trilyon teminat mektubu gümrüklerdedir. Ve sektörümüze yüzde 70 TIR karnesine göre daha ucuz maliyet sağlamıştır. TOBB UND’nin kurucularına, bu fikri ortaya çıkaranlar ve bu yatırımı yapanlara teşekkür ederim” dedi.

SAKIN ŞİRKETLERİNİZİ SATMAYIN!

Sektörde çok önemli işler yapıldığını kaydeden Nuhoğlu, “İkinci olarak şunu söylemek istiyorum. Sektörümüze güvenelim. Sektör ve bizler çok önemli işler yapıyoruz. Türkiye; çağdaş, gelişen, ekonomik dönemde hala herkesin yerlerde süründüğü bir dönemde başını dik tutan bir ülkedir. Bizim performansımız tüm vatandaşlarımız için önemlidir. O yüzden sizlerden ricam sakın şirketlerinizi satmayın” yorumunu kullandı.

AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ BÜLENT GEDİKLİ: SEKTÖRÜN NEFERİYİZ

 

Siyasal ve finansal istikrarın kalkınmanın temeli olduğu ifade eden AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, “Hükümet olarak koyduğumuz hedeflerin gerçekleşmesinde UND çok önemli bir yere sahip. 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için UND’ye ve diğer sektörlere daha fazla iş düşüyor. 2002 ila 2012 yılları arasında ihracatımızı 4 katına çıkarmışız. 2023’e kadar ihracat hedefimizi 4 katına çıkmalı. Bizler, hükümet ve milletvekilleri olarak bu konuda sektöre destek vermek ve gereken adımları atmak durumundayız. Bizi de sektörünüzün bir temsilcisi olarak görebiliriz. Bizler, sektörün bir neferiyiz. Sizden aldığımız enerji ile sorunları gerek bakan arkadaşlara, gerek ilgili bürokratlarımıza gerekirse sayın başbakanımıza iletebiliriz” dedi.

 

 

IRU VE UND’DEN EN İYİLERE ÖDÜL!

Gecede, IRU UND Karayolu Nakliye Şirketi Yılın Tepe Yöneticisi, ve Yılın Sürücüsü Ödülleri de sahiplerini buldu. Yılın Sürücüsü ve Yılın Tepe Yöneticisi ödül törenlerinin açılış konuşmasını IRU Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Salah yaptı. Salah, “Nakliyecilerimizin yurtdışındaki elçileri, profesyonel sürücülerimiz ve içinde bulunduğu sektörü 1 adım ileri taşıma vizyonuna sahip bulunan yöneticilerimizi buradan kutluyorum, sektörümüz sizlerle daha güçlü yerlere gelecek”  dedi.

 

YILIN TEPE YÖNETİCİLERİ BAYKARA VE ATAMAN

 

IRU Karayolu Nakliye Şirketi Tepe Yöneticisi Ödülü IRU Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılmış olan ödül kriterleri doğrultusunda son 3 yıldır alanında uzman sektör temsilcilerine veriliyor. Meslek ilkelerine saygılı, kurumsallığa önem veren, içinde bulunduğu sektörü bir adım ileri taşıma vizyonuna sahip bulunan ve bunu tüm çalışmalarıyla ortaya koymuş olan 10 yöneticiye İftar yemeğinde ödülleri verildi. 10 yönetici arasından eşit puana sahip olan Murat BAYKARA ve Tuğbay ATAMAN büyük ödüle layık görüldü. Tepe yöneticilerine ödüllerini UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, IRU Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Salah takdim etti.

YILIN SÜRÜCÜSÜ NARMAN

Araçları güvenli şekilde kullanan, çalışmakta oldukları şirketlere ve meslek kurallarına bağlılık gösteren 25 ülkeden toplam 1041 Profesyonel Sürücü, IRU Yönetim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmeden başarıyla geçerek “2013 Yılı IRU Profesyonel Sürücü Onur Nişanı” ödülünü almaya hak kazandı. Ülkemiz ise bu ödülü almaya hak kazanan 82 Profesyonel Sürücü ile tüm IRU üyesi dernekler arasında ilk sıralarda yer aldı. TÜVTURK sponsorluğunda gerçekleştirilen ödül töreninde 82 sürücüye onur nişanları, UND İstişare Kurulu Başkanı Bahaddin Karakuş tarafından verildi. IRU Onur Nişanı kazanan sürücüler arasında seçilen Yılın Sürücüsü ise OMSAN Lojistik firması sürücüsü Hasan NARMAN oldu. Narman’a, 2 bin 500 TL değerindeki “Yılın Sürücüsü” ödülü UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve sektör duayeni Ali Osman Ulusoy tarafından takdim edildi.

IRU UND YILIN TEPE YÖNETİCİSİ ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANAN YÖNETİCİLER: 

Adnan Ağaçlı (Ağaçlı Petrol Ve Tic. Ltd. Şti.), Ahmet Uzel (Balnak Nak. Ve Loj. Hiz. Tic. A.Ş.),Ali Ahmet Yüksel-(Yüksel Ulus. Taş. Turz. Ve Tic. A.Ş.), Ferhat Selamoğlu (Selamoğlu Nak. Ve Tic. A.Ş.),Fethi Çapar( Martı Trans Ulus. Nak. Tic. A.Ş.),Hasan Bakımcı (Bkm Lojistik Taşımacılık Tic. Ltd. Şti.), Kemal Gül ( Gülsan Ulus. Taş.), Murat Baykara (Baynak Ulus. Nak. Turz. Dış Tic. Ltd. Şti.), Memik Hilmi Taner( Şahin Nak. Ve Tic. San. A.Ş.) ,Tuğbay Ataman (Kıta Ulaş. Hiz. Tic. A.Ş.)

 

YILIN SÜRÜCÜSÜ ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANAN SÜRÜCÜLER

1)  BALNAK NAK. VE LOJ. HİZM. TİC.A. Ş.

2)  BARSAN GLOBAL LOJİSTİK VE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ A.Ş

3) ÇAĞ NAKLİYAT TİC.VE SAN.A.Ş.

4)  EYÜP LOJİSTİK ULUSLARARASI KARA VE DENİZ NAKLİYAT TİCARET A.Ş.

5) GÜLSAN ULUS.TAŞ.LTD.ŞTİ.

6) MARS LOJİSTİK ULUS.TAŞ.DEP.DAĞ. VE TİC.A.Ş.

7) OMSAN LOJİSTİK A.Ş

8) PAY NAKLİYAT İNŞ. TURZ. SAN.VE TİÇ.A.Ş.

9) S.S.ULUS. KAYNASLI MOT.TAS.KOOP.

10) SAĞLIK TRANSPORT NAKLİYE VE TİCARET LTD.ŞTİ.

11) TROYKA ULUSLARARASI NAKLİYAT VE TİC.A. Ş.

12) ULUSOY ULUSL. NAK.VE TİC.A.Ş.