Türkiye ve Güney Kore gümrük yetkililerinin katılımıyla 19 Mart 2014 tarihinde Omsan Lojistik Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Güney Kore’li yetkililere şirket tanıtımını ve AEO başvuru sürecini anlatan Omsan yetkilileri, sunumun ardından tüm heyet ile birlikte şirketin Tuzla’da bulunan deposunu ziyaret ettiler.

Omsan Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan, Omsan’ın Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesine başvuran ve alan ilk lojistik firmalarından birisi olduğunu belirtti. Küçükertan, konuşmasına, Güney Koreli yetkililere AEO başvuru sürecini ve uygulamalarını anlatmak üzere Omsan’ı örnek şirket olarak gösteren Türk Gümrük Yetkililerine teşekkür ederek devam etti. İki ülke arasında AEO karşılıklı tanıma anlaşması müzakerelerinin sürdürülmesinin hem Türkiye hem de Güney Kore’de bulunan dış ticaret ve lojistik firmaları adına memnuniyet verici olduğunu belirten Küçükertan,  Türkiye’de ve Fransa’da aldıkları AEO belgesi ile Omsan’ın güvenilirliğinin her iki ülkede kamu otoriteleri tarafından da tescil edilmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Saha ziyaretinin ardından bir konuşma yapan Güney Kore Gümrük Hizmetleri Denetim Politikası Bölge Müdürü Seung-hwan Jeong, gösterdiği misafirperverlik nedeniyle Omsan’a teşekkür ettiğini ve müzakerelerin her iki ülkenin dış ticaret faaliyetlerine olumlu katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Bölge Md. Yrd. Güven Yıldız ise Bakanlık olarak AEO çalışmalarına önem verdiklerini ve bu uygulamanın ülke dış ticaretine ivme kazandıracağına inandıklarını ifade etti. Ayrıca Yıldız Türkiye’deki örnek lojistik şirketlerden biri olduğu için Omsan’ı tercih ettiklerini, AEO başvuru ve uygulama sürecine yönelik hem Omsan tarafından verilen bilgilerden hem de tesis ziyaretlerinden son derece memnun kaldıklarını belirterek Omsan yetkililerine teşekkür etti.