Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Genel Müdürü Gerhard Gross, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Pazarlama ve Satış Direktörü Gökmen Önbulak katıldılar. Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayi Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kara, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Has Otomotiv Genel Müdürü Turan Dik ve Has Otomotiv Kamyon Satış Müdürü Onur Güldik’in de katıldığı toplantıya Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Orkun Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orkun Karadeniz ve Orkun Group Uluslararası Nakliye Genel Müdürü Yavuz Karadeniz ev sahipliği yaptı.
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün 2017’nin en büyük filo teslimatı olduğunu belirterek,  “Orkun Group’a bu alımları için teşekkür ediyorum. Bol kazanç diliyorum. Böyle bir teslimata, böyle bir yatırıma ülke olarak da ihtiyacımız vardı” dedi.


Satışın gerçekleşmesini sağlayan Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayi Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, “Bugün teslimatını yaptığımız Actros 1845 LSnRL Euro 6 motor teknolojisine sahip araçların gerek yakıt sarfiyatı, gerek şoför konforu ve çevreci teknolojisi ile Orkun Group filosuna büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Verimli iş ortaklığımızın ve herşeyden önce dostluğumuzun hep böyle güven ve karşılıklı anlayış içerisinde devam etmesini diliyoruz” dedi.
Türkiye’nin en eski nakliyecisi benim
Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz ise tören esnasında 1969 yılında uluslararası taşımacılığa baladığını belirterek Türkiye’nin en eski nakliyecisi olduğunu iddia etti. “Özel antrepoların açılmasına öncülük ettik. Orkun Group olarak da Türkiye’de ilk özel antrepoyu açan da benim. 47 yıldır bu mesleğin içindeyim. Her türlü şekilde her türlü firmayla çalıştım. Ben bu yatırıma seçimden önce karar verdim. Ben Mercedes-Benz Türk’ün satış sonrası hizmetinden son derece memnunum.“ diyen Karadeniz, üç yıl önce Mercedes firması ile görüşmeye başladıklarını 3 yılda 400 adet Mercedes-Benz araç aldıklarını sözlerine ekledi. Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: 25 tanesi takas 375 tanesi takas değil. 400 adet araç almak kolay değil. 400 adet araç 40 milyon euro yatırım demek. Yıl sonu için de 130 araç konuşuyoruz. İnşallah o da olacak. Bu araçlar uluslararası nakliye için çalıştıracağız. İnşallah tüm filomuzu Mercedes-Benz marka olacak. Araç almak önemli değil, önemli olan satış sonrası hizmettir.” dedi.


Orkun ismi herşeyden önemli

İlhan Karadeniz, Orkun isminin herşeyden önemli olduğunu dile getirirerek “4 kızım bir oğlum var. Bugün oğlum Orkun’un doğum günü. Benim için bugünün ayrı bir önemi var.” dedi. Kendisinden sonra işleri oğlunun devralacağını kaydeden Karadeniz, her zaman işin başında olduğunu söyledi. 3 yıldır 3. Havalimanında kaldığını belirten Karadeniz, “İnşaatta 2 bin araç çalışıyor. 400 milyon metreküp harfiyat yapıldı. Bunun 190 milyon metreküpünü biz gerçekletştirdik. Tabi 500 araçla. Yani bir araçla üç aracın işini yapıyoruz. Fazladan 150 şoförümüz var. Bunun için Vietnam, Nepal, Gürcistan’dan şoför getirdik.” şeklinde konuştu.

Mercedes’in satış sonrası hizmetleri diğer markalara benzemiyor
Mercedes Benz Türk’ün satış sonrası hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ilhan Karadeniz, “Bugüne kadar birçok firma ile çalıştım ama Merecedes gibisi yok. Araç satmak önemli değil.  Önemli olan sattıktan sonraki hizmetler. Süer bey kendi firmasıymış gibi bizlerle ilgilendi. 3. Havalimanı inşaatına defalarca geldi.”

İltifatların en değerlisi

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, müşterilerinden bunu duymanın çok önemli olduğunu belirterek “İltifatların en değerlisi” yorumunda bulundu.
İlhan Karadeniz, treyler alımında yine Tırsan’ı seçeceklerini de söyledi.