Pelin Korkmaz, Ağustos 2004’ten beri Emirates SkyCargo’da çeşitli görevlerde yer alarak satış, operasyon ve yönetim konularında kapsamlı bir deneyime sahip. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Korkmaz, İstanbul Üniversitesi Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği konusunda eğitimine devam ediyor. 

Emirates SkyCargo Türkiye Kargo Müdürü Pelin Korkmaz atama ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘’Diğer taşıma yöntemlerine göre en büyük farkı hız ve verimlilik avantajıyla değer katmak olan ve akşamdan sabaha değişen sektörlerin başında gelen hava kargo sektöründe 26 yılı aşkın süredir aralıksız görev yapmaktayım. Türkiye’de akademik olarak ilk mezunlarına 2004 yılında kavuşan hava kargo ve lojistik sektörü ile çok daha öncesinde tanışmış olmak ve işi mutfağında öğrenmek gerçekten paha biçilemez. 26 yılı aşkın tecrübemin 16 yılını filosunun tamamı büyük gövde, bölgesinin lideri ve Türkiye pazarında sunduğu kapasiteyle lider bir havayolu olan Emirates`te kazandım ve sorumluluklarım arttıkça da kazanmaya devam ediyorum.’’

Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Birinci ‘’Türkiye kargo operasyonları için Pelin Korkmaz'ın Kargo Müdürü olarak atanmasından mutluluk duyuyorum. Emirates SkyCargo'da uzun yıllardır farklı görevlerde yer almış biri olarak, yeni görevinde Türkiye'deki kargo operasyonlarının daha da büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacağına eminim. Kendisine bu zamana kadar yapmış olduğu tüm katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.