Global lojistik sektörünün lider markası DHL’in tedarik zinciri ve lojistik hizmetleri şirketi DHL Supply Chain Türkiye, çalışanlarına destek veren girişimleriyle dikkat çekiyor. Wellogistics programı ve Lojistik Akademi çatısı altında pek çok aktivite ve eğitim düzenleyen DSC Türkiye, fiziksel ve ruhsal dinginlik sunan çalışmaların yanı sıra, kariyer konusunda da eğitim programları ile çalışanlarına destek oluyor.

DSC Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Berna Tuncel, departman olarak yürüttükleri çalışmalar adına; lojistik sektöründe başarılı bir süreç yönetimi ve müşterilere en uygun çözümü sunmanın anahtarının, motive ve iyi eğitimli işgücünden geçtiğini söyledi. Çalışana değer programları kapsamında mevcut çalışanların memnuniyetini yüksek tutmak ve potansiyel çalışanların ilgisini çeken bir marka konumunda durmak adına proaktif ve yenilikçi bir yaklaşım sergilediklerini sözlerine ekledi.  

Program kapsamında gerçekleşen wellbeing aktivitelerinde bilgilendirici webinarlar ve etkinlikler düzenlenirken, fiziksel çalışma kondisyonunu artıran sürdürülebilir sağlıklı yaşam ve bağışıklık güçlendirme eğitimleri ve ruhsal konularda ise; dingin, berrak ve neşeli zihin temalarında çalışmalar yer alıyor. Çalışanı 360 derece bir yaklaşımla destekleyen programlar çerçevesinde, kişisel ve profesyonel gelişimi destekleyecek softskill ve mesleki ilerlemelere yönelik online eğitim ve webinarlar düzenleniyor. Pandemi sebebiyle sanal ortama taşınan global eğitimler yapılırken, DSC Türkiye bünyesinde yüksek standartlarda insan kaynağı yetiştiren eğitim ve gelişim araçları sunan Lojistik Akademi kapsamında Supply Chain Management programı devam ediyor. Operasyon ve Fonksiyonlarda deneyim kazandıracak Yeni Mezun Programı’yla lojistik sektöründe çalışmaya aday gençlere yol gösteriyor.