DB Schenker, markasının görselliğini yenilemeye karar verdi. Dünyanın önde gelen lider lojistik servis sağlayıcısının yeni görsel diline geçiş hemen başlıyor. Marka logosu, kurumun güçlü olduğu noktalara uyarlandı ve markanın pazarlama materyallerindeki sunumunun temel unsurları tamamen yenilendi. DB Schenker, ana şirketi Deutsche Bahn’ın bünyesine tamamen geçmesinden bu yana ilk kez verdiği mesajı bu kadar kapsamlı bir şekilde yeniden konumlandırıyor.

DB Schenker Yönetim Kurulu Başkanı Jochen Thewes: “Uluslararası olma özelliğimiz, ekip çalışmamız, yenilikçi ruhumuz ve güvenirliğimiz bizi diğerlerinden ayırıyor. Müşterilerimiz, bizim neler yapabileceğimizi, bizi rakiplerimizden neyin farklı kıldığını biliyorlar. Yeni görsel dilimiz sayesinde güçlü olduğumuz bu noktaları artık daha iyi anlatabileceğiz. Bu yüzden markamızı, lojistik sektöründe gördüğümüz, çoğu zaman neredeyse birörnek görünümden, histen daha iyi ayrılacak şekilde değiştirmeye karar verdik. Markayı yeniden tasarlamanın ve herkesin aşina olduğu kalıpları geride bırakmanın zamanı gelmişti.”

Öncelikle pazarlama renk şemasında büyük bir değişiklik yapıldı: Artık sektörde çok yaygın kullanılan mavi rengin kullanımına büyük ölçüde son verildi. Mavi rengin yerine canlı ve modern bir ton olan turkuaz rengi kullanılıyor. DB Schenker, kendine özgü bu yeni imza rengi ile lojistik alanında daha sürdürülebilir olma konusundaki çabalarını ve hedeflerini vurguluyor. Aynı zamanda, kırmızı ‘nabız’ gibi öğeler markanın, DB şemsiyesinin bir parçası olduğunu gösteriyor.

DB Schenker Küresel Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı, Rüdiger Vetter: “Logoyu değiştirmek yerine, kullanıldığı ortamda değişiklik yaptık. Bu şekilde, hem markanın özüne sadık kalıp hem de zaman içinde nasıl geliştiğini gösterebildik. Logonun dış görünümünün daha coşkulu olması, şirketimizin bugüne kadar çok az anlattığımız benzersiz kimliğini vurguluyor. Yeni görsel tasarım, seçilen fotoğraf motiflerine de yansıyor. Yeni fotoğraflarda ağırlıklı olarak gerçek DB Schenker çalışanları “lojistiğin gerçek kahramanları” görüntülendi. Fotoğraflarda gerçek çalışma alanları doğal ışıkta görülüyor.

Farklı taşımacılık modlarını birbirine benzeyen görüntülerinin yerine, getirilen bu yeni yaklaşım, son derece olumlu yanıtlar alan #OurAnswerIsYes (CevabımızEvet) kampanyasında zaten test edildi.