Her yıl istikrarlı büyümesini sürdüren ve bu yıl yurtiçinde dağıtım lojistiğinde güçlenen Etis Lojistik, yurtdışında da atağa geçiyor.

2016 yılında uluslararası taşımacılığa başlamaya yönelik hazırlıklarına hızla devam eden Etis Lojistik, Çin’de yerel bir ortakla lojistik merkezi kurmayı hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, Çinli bir firma ile ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Kılıç, bu firma ile birlikte iki ülke arasında artan ticarete lojistik destek ve hizmet sunmak istediklerini söyledi.

Şirket olarak uzun süredir ihracatın desteklenmesi için özellikle yeni pazarlarda lojistik altyapıların iyileştirilmesine yönelik projeleri olduğunu kaydeden Erdal Kılıç, özellikle Afrika, Çin, Mısır, Rusya gibi yeni pazarlarda ihracatı kolaylaştırmak için lojistik altyapıyı düzenlemek ve ihracatçıyı bu pazarlara kolay ulaşılabilir hale getirmek gerektiğini söyledi. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu amaçla üzerinde çalıştığımız Çin pazarına yönelik bir çalışmamız var. Ortak bir platform oluşturarak ihracatçının Türkiye’den Çin’e kadar olan lojistik hizmetlerini götürelim istiyoruz. Çin’de bir lojistik merkez kurmayı düşünüyoruz. Çin’in içerisindeki dağıtımı da oradaki partnerimiz ile yapmayı planlıyoruz” dedi.

Hem Türk ihracatını destekleyecek hem de potansiyel iş kolu yaratacak

Çin’de açılması planlanan lojistik merkezin modeli hakkında bilgi veren Kılıç, “Yapacağımız iş ortaklığı temelde Türk ihracatını desteklemeyi hedeflese de ikinci aşamada ticaretin getirisi olarak karşılıklı kazanca dayanıyor. Yapacağımız ortaklıkta birbirini besleyen bir iş birliği sağlamayı hedefliyoruz.  Biz daha çok Türkiye’deki işleri yönetirken, ortağımız Çin gümrüğünden başlayarak dağıtım ve depolama fonksiyonlarıyla ilgilenecek. Zamanla Çin’de de potansiyel bir iş kolu yaratacağız.

Yani biz dökme yükü götüreceğiz, paketleme dönüşümü orada yapılacak ve böylece farklı bir hizmet kolu ortaya çıkmış olacak. 2015 yılı içerisinde Çin’deki formatımızı belirleyip, 2016 yılında merkezi hizmete almayı amaçlıyoruz” diye konuştu.