CEVA’nın FORPATIENTS adlı ısıya duyarlı ürünler için geliştirdiği sağlık lojistiği çözümü, eczacılık ve biyo-eczacılık, tıbbi cihazlar, tüketici sağlığı, hastane ve evde bakım ve de tanı & laboratuvar hizmetleri alanlarını kapsıyor. Sağlık alanında sunduğu global hizmetleri FORPATIENTS çatısı altında merkezileştiren CEVA Logistics, hem müşterilerine sunduğu hizmet yelpazesinin görünürlüğünü arttırıyor hem de hastaların bu sürecin merkezinde konumlandırılmasını temin ediyor. Lojistik çözümlerinin genel medikal uygulamaları ve sağlık ihtiyaçlarını nasıl destekleyebildiğine dikkat çekmek isteyen şirket, reklam ve sosyal medya kampanyası başlatıyor.

Yeni CEVA Logistics çözümü, dünyanın her yerinde sıcaklık kontrollü tesislere yatırım yapılmasını gerektiriyor. Taşımacılık ve lojistik alanında dünyanın lider isimlerinden bir olan ana şirketi CMA CGM Grubun desteğini arkasına alan CEVA, 2021 yılı sonuna kadar kırktan fazla hava navlunu istasyonundan oluşan bir network işletmeyi taahhüt ediyor. Bu istasyonların bazıları, kontrat lojistiği desteği gibi başka hizmetler de sunacak.

Bir bütün olarak bakıldığında bu istasyonlar, sadece bölgesel pazarlarda sağlık ürünleri için büyük çaplı geçit kapısı olmakla kalmayıp dünyanın her yerindeki 1450’den fazla sağlık ticareti rotasına da ürün tedarik edecek. Global networkü sayesinde CEVA, aktif & pasif paketleme ve paketli halde konteynıra sığmayan mallara yönelik çözümler dahil olmak üzere ısıya duyarlı ürün paketleme çözümleriyle sayısız müşteri gönderisine hizmet verebilecek.

Sunduğu hizmetlerin bir parçası olarak CEVA, gerçek zamanlı kararlar verilebilmesi için gömülü lokasyon ve sıcaklık IoT cihazları üzerinden öncü seviyede görünürlük ve izleme çözümleri sağlıyor. Bilgilerin, şirketin ödüllü tedarik zinciri yönetim aracı Maxtrix® sistemine ve global kontrol kulesi teknolojisine iletilmesiyle 7/24 sevkiyat denetimi yapılabilecek. Bu çok katmanlı yaklaşım sayesinde sevkiyatlar, gerekli sıcaklık değerleri korunarak gerçekleştiriliyor ve bu sağlık alanındaki müşterilerimiz için son derece önemlidir. Aşı ve ilaç taşımacılığının dünyanın her yerinde artmaya devam ettiğinin bilincinde olan CEVA, bazı KOVİD-19 aşıları dahil olmak üzere -2 ila -8 derece arasında taşınması gereken ürünlere odaklanıyor ancak şirket taşıma esnasında daha düşük sıcaklıklarda saklanması gereken aşılar dahil başka ürünler için müşterilerine hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguluyor.

Rota risk değerlendirmesi, performans & kapasite yönetimi ve tamamen entegre soğuk zincir nakliye ve depo yönetim çözümü de CEVA’nın yaklaşımına dahil. Şirket; çeşitli rotaların, ambalajlama ve taşımacılık tercihlerinin sürdürülebilirliği ve karbon izi hakkında da bilgi veriyor.