Volvo Trucks, İzmir Merkezli Ceran Nakliyat firmasına 10 adet FH 500 satışı yaptı. Araçlar ilk pati teslimatı Ceran Nakliyat’ın merkezinde gerçekleşti. Teslimat törenine, Ceran Nakliyat kurucusu ve sahibi Ömer Ceran, İthalat-İhracat Müdürü Öner Ceran, Volvo Satış Direktörü Hakkı Işınak, Volvo Trucks Bölge Satış Müdürü Erkan Ergene, Koçaslanlar Bayi Lokman Koçaslan katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan Ceran Nakliyat Sahibi Ömer Ceran, taşımacılık işine 1976 yılında başladıklarını, 2004 yılında ise uluslararası taşımacılık alanında faaliyete başladıklarını söyledi. Şu anda firmanın ihracat-ithalat işlerine bakan oğlu Öner Ceran’ın tavsiyesiyle uluslararası taşımacılığa döndüklerini kaydeden Ömer Ceran, kendisinin şoförlükten geldiğini ve ilk araç alırken 3 farklı markandan araç tercih ettiklerini söyledi. Bu markalardan Volvo ile devam etme kararı aldıklarını ve bundan sonraki alımlarının da Volvo olacağını kaydeden Ceran, bunun kendileri için prestij olduğunu söyledi. “Müşterilerimiz de araç seçiyorlar. Yeni FH 500 bizim için büyük avantaj olacak” diyen Ceran Ege Bölgesi’nde ilk Euro 6 tercih eden firma olarak da öncü olduklarını aktardı. Araçların satışında Volvo Trucks Bölge Satış Müdürü Erkan Ergene’nin büyük payı olduğunun da altını çizen Ceran, Koçaslanlar ile iyi bir servis hizmeti alacaklarına inandıklarını belirtti.

Öner Ceran da yaptığı konuşmada, Almanya, Hollanda, Belçika ağırlıklı taşımalar gerçekleştirdiklerinin bilgisini vererek, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelere de taşımalar yaptıklarını Avrupa taşımalarını Çeşme Limanı üzerinden Ro-Ro’larla gerçekleştirdiklerini aktardı. Yeni açılan merkezlerinde toplam 30 bin metrekarelik alanda 3 bin 200 metrekarelik depolama alanı ile faaliyet gösterdiklerini yeni yatırımlarla depolama kapasitesini iki katına çıkaracaklarını kaydetti.

Toplam araç filolarının 200 adede çıktığını da söyleyen Öner Ceran, Volvo ve Euro 6 tercihlerini ise “Volvo oldukça sağlam ve prestijli bir marka. Biz aracı kendi özel rengimizle istedik. Ayrıca Euro 6 olsun istedik. Çünkü bu araçlar hem az yakıt tüketiyorlar hem de Avrupa taşımalarında daha az geçiş ücretleri ödüyoruz” diye açıkladı.  

Volvo Trucks Satış Direktörü Hakkı Işınak da yaptığı konuşmada, Ceran Nakliyet’ın kendileri için özel bir firma olduğunu ve birçok firmaya referans olarak gösterdiklerini söyledi.  Işınak, “Onlar araçlarımızdan memnun. Onların işleri geliştikçe bizim de gelişecek. Bu donanımda bu renkte bu beygir gücünde satış yaptığımız ilk müşterimiz. Direkt yeni FH yatırımıyla yola çıkmış ve bu noktada ayrıcalıklı gördüğümüz bir firma” dedi.