Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Sinan Oğuz, bozulabilir gıda taşımacılığında kullanılan özel ekipmanlar hakkındaki yönetmelik hakkında bilgi verdi. Oğuz, "Bu yönetmelik ile ATP’ye uygun araçları için ATP uygunluk belgesi ve yurtiçi taşımacılıkta kullanılan 40 bin araca verilecek Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi (BGTB) verilmesini sağladık. Bu belgeler 5 yıl süreyle verilecek ve araçlar için levha verilecek ve denetçiler buna bakacaklar. Yurtiçi taşımacılık T-FrC ayırt edici işareti yer alacak."

TSE Kombine Taşımacılık Müdürü İlyas Emer, soğuk zincir taşımacılığının geniş bir kapsama sahip olduğunu belirterek bunların ilaç, gıda, yaş meyve ve sebze, çiçek ve hijyenik belgeler olarak ayrıldığını söyledi.

Emer; nitelikli, yalıtımlı, sıcaklık kontrollü araçlar için yapılan çalışmaları anlattı. TSE’ye yapılan buşvurular sonrasında araçların içih TİP testleri yapıldığını, üretcilerin bundan sonra yetkilendirildiğini söyledi. TİP Belgesinin üreticiye ATP belgesinin aracı verildiğini söyledi.