Turkish Cargo, kargoların uçuş esnasında sıkça farklı sıcaklıklarda maruz kalmaması için Envirotainer aktif sıcaklık kontrollü konteynerler kullanıyor. Bu konteynerlerle aşı, insülin ve kanser ilaçları gibi sıcaklık hassasiyeti yüksek olan ve sağlık ürünü ihtiva eden kargoları uzun mesafeli uçuşlarda bile istenen sıcaklıkta muhafaza edilebiliyor. Veri kayıt özelliğiyle de  tüm süreçte yaşanan sıcaklık değişikliklerini raporlanıyor. Uluslararası konteyner tedarikçileri ile yapılan anlaşmalar sayesinde müşterilerin talep ettiği özellik ve kapasitelerde -20 ila +25 derece arasında taşıma yapabiliyor.

Müşterilerden gelen aktif konteyner talepleri, uzman ekipler tarafından titizlikle değerlendiriliyor.  Talep edilmesi halinde kurulumu (sıcaklık ayarı) sertifikalı uzmanlar tarafından yapılan konteynerler müşterilere yüklemeye hazır halde teslim edilebiliyor.

Konteynerler kabul edildikten sonra, aktif konteyner depolama alanlarına alınıyor.  Uzman personel tarafından aktif konteyner talimatlarına uygun olarak belirli periyotlarda batarya şarj ve ayarlanan sıcaklık kontrol listeleri üzerinden düzenli olarak takip ediliyor. Kargo varış noktasında alıcıya teslim edilene dek, kontrol listeleri üzerinden konteynerlerin sıcaklık ve batarya durumları sürekli kontrol altında tutuluyor. Bu süreçte çalışanlar ve iş ortakları bu projeyle ilgili bilgi ve yeterliliğe sahip olabilmesi için gerekli eğitim ve sertifikasyon çalışmaları yürütülüyor.  Aynı zamanda istasyonların teknik altyapı eksikliklerini de gidererek kalite standartlarına, ilaç ve aktif konteyner taşıma talimatlarına uygun hizmet verebilir seviyeye ulaşmaları amaçlanıyor.

Turkish Cargo, kişisel ve kurumsal müşterilerine teknoloji odaklı lojistik çözümleri sunmaya ve dünya ticaret yollarının merkezindeki İstanbul’un stratejik konumunu kullanarak Doğu ile Batı arasında hava kargo trafiğinin ana oyuncularından biri olma yolunda büyük bir azimle çalışıyor.