Tırsan Adapazarı tesislerinde gerçekleştirilen teslimat törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Satış ve Bayi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç ile Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık İcra Kurulu Üyesi Okyay Öztuğran, Filo Tedarik ve İhracat Operasyon Müdürü Doğan Yıldız ve Stratejik Pazarlama ve İletişim Müdürü Arzu Gözet katıldı.

Türkiye’nin yoluna yeni bir sistemle devam ettiğini ve önümüzde ekonomiye odaklanacak 5 yıl olduğunu aktaran Nuhoğlu, “Çevremizde sürekli değişimler oluyor, bunun yanında döviz kurundaki dalgalanmalar da sektörü etkiliyor. Bütün bunların sonucunda ayakta kalmanın ve mevcudu korumanın peşindeyiz. Çalışanlarımızla, müşterilerimizle tam takım halinde bu belirsizliği aşma peşindeyiz.” diye konuştu. Borusan Lojistik’in uluslararası taşımacılıkta gösterdiği performansı öen Nuhoğlu,  “Borusan Lojistik, Balnak’ı satın aldı ve uluslararası taşımacılıkta önemli işlere imza attı. Türk firmalarının güçlü olması hepimizin arzusu. Türkiye içinde hizmet sunan firmaların yurtdışına açılması bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu firmalarımızın sayısının artırılması gerekiyor. Türk firmalarının Avrupa’dan başka coğrafyalara mal taşıması ülkemize döviz kazandırıyor ve yüksek katma değer sağlıyor. Borusan Lojistik’in geldiği bu nokta ve hedefleri ülke adına gurur verici.” dedi.  

ÖZTUĞRAN: “ULUSLARARASI YOLCULUĞUMUZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR"

Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık İcra Kurulu Üyesi Okyay Öztuğran, uluslararası nakliyede büyüme yolculuklarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Uluslararası taşımacılıkta büyümek için yaptığımız yatırımlar da sürüyor. Geçtiğimiz yıl Tırsan’dan 105 adetlik alım yapmıştık. Bugün 45 adetlik ikinci partiyi alarak 150 adetlik bir filo oluşturduk. Bu büyüdüğümüzün göstergesidir. Geçtiğimiz yıl Almanya’ya adım atıp Avrupa yolculuğumuzu başlattık. Avrupa’da parsiyel taşımacılıkta ciddi bir oyuncu olmak istiyoruz. Avrupa dışında da bölgesel oyuncu olma planımız var. Kazakistan’da önemli bir altyapımız oluşturduk ve burada önemli bir büyüme gösterdik. O bölgede pazar lideri olarak devam ediyoruz. Bu sene yeni bir hizmet başlattık ve Çin’den Kazakistan üzerinden Türkiye’ye Tır taşımalarını yapıyoruz. Türkiye’den Rusya’ya olan taşımalarımızda da ciddi artış meydana geldi. Filo altyapımızın bir kısmını da Kazakistan’daki hizmetlerimizi desteklemek için kullanacağız.” diye konuştu.