Geçtiğimiz yıl yüzde 28 büyüyerek istikrarını sürdüren Batu Lojistik, Gebze Muallimköy’de 20 bin metrekarelik alana kurulu yeni deposunu tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, müşterileri kendi patronları olarak gördüklerini ve bu anlayışla hizmet verdiklerinin altını çizerek bunun sonucunda da başarıya ulaştıklarına vurgu yapıyor. Butik hizmet anlayışı ile hizmet verirken bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan orta ölçekli lojistik firması haline geldiklerini ve önemli bir boşluğu doldurduklarını kaydeden Ankara, tekstil ve kimya sektörü başta olmak üzere farklı alanlarda hizmet sunduklarının bilgisini paylaşıyor.

Faaliyetlerinin yüzde 80’ini kimya, yüzde 20’sini ise tekstil lojistiğinin oluşturduğunu belirten Ankara, bu sektörlere hem taşıma hem de depolama hizmeti sunduklarını söylüyor. Ankara,  “Bugün kimya sektörüne hizmet veriyoruz ama yarın gıda sektöründen bir talep gelirse onu da yapabilecek yetkinliğe sahibiz. Yarın gıda lojistiği, proje taşımacılığı ya da başka alanlarla ilgili önemli bir lojistik projesi gelirse onu da yaparız. Çünkü biz hizmet sektörüyüz. Proje lojistiğinde de yaptığımız önemli işler oldu. En son bir fabrikanın taşımasını başarıyla gerçekleştirdik” diyor.

Otomotiv ve enerji sektörü büyüyecek

Taner Ankara, önümüzdeki dönemde otomotiv ve enerji sektöründe büyüme olacağını söyleyerek, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerle rekabet halinde olduğumuz aktarıyor.  Türkiye’nin tekstil lojistiği konusunda diğer sektörlere oranla çok fazla büyüme göstermeyeceğini ifade eden Ankara, Çin başta olmak üzere ucuz işgücüne sahip ülkelerin tekstil sektöründe her geçen gün pazar paylarının arttığını aktarıyor. Rekabet ettikleri firmaların Avrupa’nın ve Türkiye’nin büyük firmaları olduğuna dikkat çeken Ankara, altı ay ya da bir yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri büyük projelerinin olduğunu da söylüyor.

Batu’da hava olumlu

2013’ün kendileri açsından iyi geçtiğini ve yüzde 28 oranında büyüme kaydettiklerini anlatan Ankara, 2014’ün kolay bir yıl olmayacağını ancak şu an havanın iki ay öncesine göre çok daha olumlu olduğunu kaydediyor. Kendi işini yapan ve bunu da başarıyla gerçekleştiren bir firma olduklarının altını özellikle çizen Ankara, “Biz işimize odaklandık” diyor.

Çalışanımın kahvaltısını bile hazırlarım

Batu Lojistik olarak önceliklerinin insana yatırım yapmak olduğunu ifade eden Ankara, bu konuda başarılı oldukları taktirde her şeyin üstesinden gelebileceklerini söylüyor. “Ben iyi bir çaülışana sahipsem onu kaybetmek istemem. Kahvaltısını bile hazırlar önüne getiririm” diyen Taner Ankara, iyi bir çalışana sahip olmanın bir firmanın en büyük kazanımı olduğunu ifade ediyor.

Patronumuz müşterilerimizdir

“Şirketlerin sahiplerinin patronlar değil, müşterilerdir” diyen Ankara, sektörde çalışmak isteyen gençlere ise şu tavsiyede bulundu: “Sadece ben bu mesleğin eğitimini aldım, ben bu işi yaparım demekle olmuyor. Lojistik sektöründe çalışmak için gerçekten bu işe gönül vermek lazım. Saat 9-6 çalışırım diyenler sektörde başarılı olamaz.”

BATU LOJİSTİK’İN 20 BİN METREKARELİK YENİ DEPOSU AÇILDI

Batu Lojistik’in 13 Ocak’ta hizmete açtığı Dilovası Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı Gebze Muallimköy’deki tesislerinde gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmeti veriyor. 12 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alana sahip tesiste 4 bin metrekare kapalı alan ve 7 bin 250 palet kapasitesine sahip A tipi genel antrepo bulunuyor. 8 bin 500 metrekare kapalı ve 12 bin 534 palet kapasitesine sahip serbest depo bulunuyor.

Her sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan tesiste şu ürün tipleri depolanabiliyor:

*Tehlikeli, yanıcı, parlayıcı ürünler

*Kimyasal ürünler

*Gıda içerikli ürünler

*FMCG Ürünleri

*Ambalaj Ürünleri

*Sağlık ve Kozmetik Ürünleri

*Tekstil Ürünleri

*ve standart depolama ihtiyacı olan ürünler…