İlk kez 2003 yılında yayınlanan ve önceki baskısı 2009'da yapılan''Uluslararası Taşımacılık Yönetimi'' ve ''Lojistik Yönetimi''  kitapları, gelişen sektör dinamikleri ve değişen mevzuat doğrultusunda, yeni eklenen konu ve bölümleriyle satışa sunuldu.

Doç.Dr. Metin Çancı ve Prof.Dr. Murat Erdal tarafından hazırlanan ve mevzuat, akademik hayat, lojistik dünyasındaki değişim ve gelişmeleri içeren bu iki kitap, her düzeyde öğrenci ve sektör çalışanının bilgi ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Türkiye’nin daha rekabetçi bir dünyaya hızla hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2003 yılından bu yana sürdürdüğü eğitim faaliyetleri kapsamında, UTİKAD’ın akademisyen danışmanları tarafından sektörün katkılarıyla hazırlanan, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Küresel Lojistik, Dış Ticaret ve Lojistik Sözlüğü,Lojistik İşletmelerinde Yönetim - Organizasyon ve Filo Yönetimi, Uluslararası Demiryolu Eşya Taşımacılığı ve Depo Yönetimi isimli 7 kitabı bulunuyor.

UTİKAD’ın sektöre ve eğitim kurumlarına bilgi ve başvuru kaynağı olarak kazandırdığı aynı zamanda tüm lojistik meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan yayınları, eğitim dünyası tarafından referans yayın olarak kabul ediliyor.

UTİKAD ÜYELERİ SPONSOR OLDU
Üstlendiği eğitim görevi çerçevesinde, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün gelişmesi ve yetişmiş insan gücü kaynağının güçlendirilmesine destek vermek amacıyla çalışmalarını sürdüren UTİKAD’a kitapların basımında en büyük katkı ve destek yine üyelerinden geldi.

''Uluslararası Taşımacılık Yönetimi'' ve “Lojistik Yönetimi”nin yeni baskısına Arkas Holding, Balnak Lojistik, Genel Transport, Koparan  Uluslararası Nakliyat ve MNG Airlines PLATİN; Batı Group, Ceynak Lojistik, DHL Global,Galata Taşımacılık, Omsan Lojistik,Trans Orient Uluslararası Taşımacılık, Yekaş Lojistik, Yurtiçi Kargo ALTIN, Batu Uluslararası Taşımacılık,Bilin Gümrük Müşavirliği, Doğan Lojistik, Kosta Sandalcı,Pan Lojistik,Planet Uluslararası Taşımacılık, Reibel Taşımacılık, Serp Lojistik, UPS ve  UTİ Taşımacılık  GÜMÜŞ destekçi olarak katkı sağlarken TİM-Türkiye İhracatçılar Meclisi’ de Altın Destekçiler arasında yer aldı.

ERKESKİN “SEKTÖRÜN YARININA ODAKLANDIK”
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, yeni baskısıyla sektörün ve eğitimin hizmetine sunulan kitapların, bilginin hızla arttığı ve aktığı, teknolojik gelişmelerle birlikte taşımacılık ve lojistikte faaliyet alanı ve becerilerin çeşitlendiği bir dönemde, Türkiye’de lojistik servis geliştirenler ve tüketenler için temel bir yol gösterici niteliği taşıdığını belirterek, UTİKAD’ın sektörün yarınına odaklanmış bakış açısını ortaya koyması açısından da önem taşıdığını söyledi.

Erkeskin, “Güncel bilgi ve donanımla sektöre kazandırılmış çalışan, yarınlarda hizmet kalitemizi ve hacmimizi belirleyecek yegane temel yapı taşıdır. Yenilenen iki kitabımız, güncel piyasa değişimlerinin, teknik istatistiklerin ve örnek incelemelerin birlikte sunulduğu değerli bir kaynaktır. Paydaşların ortak bir dil konuştuğu, lojistik dünyasındaki gelişmeleri dikkatle izleyen ve yorumlayan, donanımlı ve vizyon sahibi bir “ sektörel kimlik” oluşturma amacıyla hazırlanmış bu yayınların, sektörümüzün yarınına yön verecek akademisyenlerimize, eğitmenlerimize, sektör yöneticileri ile çalışanlarımıza ve lojistik alanında öğrenimini sürdüren öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz” dedi.

İki kitaplık set olarak satışa çıkan Uluslararası Taşımacılık Yönetimi kitabı; taşımacılık türlerinin her biri için taşımacılığın yasal çerçevesi, tarafların sorumlulukları, taşıma üniteleri ve ilgili belgeler konularını, Lojistik Yönetimi kitabı ise, küresel ağ içinde depolama, elleçleme, gümrükleme, dağıtım ve sigorta konularını kapsıyor.