Geniş ürün gamı ile her türlü yüke özel çözümler sunan Tırsan, nakliyecilerin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. FMCG, tekstil, perakende, otomotiv ve elektronik eşya başta olmak üzere farklı sektörlerden müşterilerine Tırsan ürünleri ile hizmet sunan Barsan Global Lojistik, filosuna 100 adet daha Tırsan ürünü ekleme kararı aldı.
Filosunda 480 adet Tırsan bulunan Barsan, araçların ilk partisi olan 37 adet treyleri teslim aldı ve 517 adetlik Tırsan filosuna ulaştı.  Firmanın tercih ettiği 22 adet Tırsan Perdeli Mega Çift Katlı semi-treyler ve 15 adet Deveboyunlu Sabit Konteyner Taşıyıcı 19 Şubat’ta Tırsan Samandıra Lokasyonu’nda düzenlenen törenle Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ’a teslim edildi. Barsan Global Lojistik Kurucusu Kamil Barlın’ın da hazır bulunduğu törene, Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi, Kara Nakliye Direktörü Sedat Geyik ve Tırsan Satış ve Bayi Yönetimi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç da katıldı.
 

NUHOĞLU; “TIRSAN’DAN DAHA İYİSİ VARSA ÇIKSIN” DEDİ

 
Teslimat töreninde konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Barsan’ın hem dostluğuna hem de iş modeline saygı duydukları bir firma olduğunu söyleyerek, “Barsan oluşturduğu yapısıyla, kurumsal duruşuyla sektörün hep öncüsü oldu. Bütün yenilikleri gerçekleştiren ve müşterilerine fark yaratan çözümler sunan bir firma. Biz de yıllardır kendilerinin tedarikçisi olmaktan gururluyuz” dedi.
 
Bugüne kadar Türkiye’deki Barsan’a araç sattıklarını aktaran Nuhoğlu, yurtdışındaki Barsan ile de araç alım anlaşması yaptıklarının bilgisini paylaştı. Barsan’ın Almanya yatırımı için kendileriyle 100 adetlik araç anlaşması yaptıklarını söyleyen Nuhoğlu, firmanın yurtdışında yaptığı yatırımları övdü. Nuhoğlu, “Türkiye’nin yurtdışında markalar yaratması çok önemlidir. Barsan bugün 25 ülke 67 lokasyonda dünyaya hizmet veriyor. Bir Türk firması bu noktaya gelmişse buna şapka çıkarılması gerekir” açıklamasında bulundu.
 
Nuhoğlu 1990’ın ortalarında söylediği, “Tırsan’dan daha iyi kimse araç üretemeyecek, Tırsan’dan daha iyi kimse hizmet sunamayacak ve Tırsan’dan daha iyi kimse fiyat veremeyecek” sözünü hatırlatarak, “Varsa öyle birisi çıksın” dedi.
 
TIRSAN HER YERDE YANIMIZDA
 
Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Barsan’ın 36 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, bugün 25 ülkede, 67 lojistik merkezindeki entegre lojistik hizmetini, küresel ölçekte sağlayan bir dünya şirketine dönüştüğünü söyledi. “Artık dünya öyle bir yere gidiyor ki, ülkelerin milli lojistik firmaları o ülkelerin geleceği için önemli rol oynayacaklar” diyerek büyük ölçekli firmaların önemine işaret eden Çaptuğ, “Yurtdışındaki firmalarımız için 100’lü adetlere varan rakamlarla araç siparişi vermeye başladık. Barsan, Amerika’dan Çin’e, Çin’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Çin’e iş yapabilir hale geldi. Biz bir Türk şirketiyiz.  Bu şekilde kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.
 
TIRSAN’DAN NE İSTİYORSAK ONU ALDIK
 
Tırsan tercihlerini de anlatan Çaptuğ, görüşlerini şöyle açıkladı: “Talep ettiğimiz araçları, arzu ettiğimiz şekilde Tırsan ekibi tarafından teknik donanımları tam olarak sağlanmış şekilde teslim aldık. Tırsan kendi sektöründe teknolojiyi çok yakından takip eden, yurtdışında yatırımları olan, her türlü ihtiyacımızı çok rahat karşılayabilen, uzun yıllar birlikte çalıştığımız ve uzun yıllar çalışmayı umut ettiğimiz başarılı bir firma. İki başarılı firmanın sinerjisini birleştirmesinin ülke ekonomisine sağlayacağı fayda aşikardır.”
 
HER BAŞARILI NAKLİYECİNİN ARKASINDA TIRSAN VAR
 
Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi ve Kara Nakliye Direktörü Sedat Geyik de, teslim aldıkları 15 adet Tırsan Deveboyunlu Sabit Konteyner Taşıyıcı’ya özellikle dikkat çekti. Bu araçları hem milk-run taşımalarında,  hem depolar arası iç nakliyede, hem de limanlarda konteyner taşımalarında kullanacaklarını söyledi. Bugüne kadar Tırsan ile çalıştıklarını, Tırsan’ın kendilerini gerek ürünleri ile gerekse satış sonrası hizmetleriyle hiçbir zaman kendilerini yarı yolda bırakmadığını söyleyen Geyik, “Barsan bugün global bir oyuncu haline geldi ve bu yolculukta Tırsan’dan büyük destek aldık. Her başarılı nakliyecinin arkasında Tırsan var demiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bunun için de Tırsan’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
ARAÇLAR HAKKINDA
 
Tırsan Perdeli Mega Çift Kat
 
Tırsan T.SCD M Çift Katlı Mega Perdeli Semi-Treyleri; toplamda 10.6 ton kapasitesine sahip, 22 adet çift kat profilinden oluşan çift katlı yükleme özelliği ile toplamda 68 adet Euro-Palet kapasitesi sunmaktadır. Güçlendirilmiş üst yapısı ile standart olarak 6 x 2 kapak ile sunulmaktadır. K-Fix; televre üzerindeki her biri 2,5 ton kapasiteli toplam 236 adet delik sayesinde yüklerin en güvenli şekilde bağlanmasını ve emniyet altına alınmasını sağlamaktadır. Çift kat profili stoklama dolabı sayesinde, profiller stoklanarak tek katlı Mega şeklinde kullanım özelliğine de sahiptir. 
Tırsan Deveboyunlu Sabit Konteyner Taşıyıcı
 
20 ft’den 45 ft high cube’e kadar bütün konteyner modellerini taşıyabilen Tırsan T.SHF.S Düz Sabit Konteyner Taşıyıcı, çoklu donanımı sahip yapısı sayesinde limanların vazgeçilmez oyuncusudur. Yeni şasi tasarımı sayesinde SHF.S'nin 1.000mm beşinci teker yüksekliği ile gabari yüksekliği 4.030 mm'dir. Konteynerin araç üzerinde yaptığı çarpmalardan meydana gelen şasi hasarı ile hasarlı bölge de paslanma baş gösterir. Paslanma başlayan bölgelerde metalin zayıflaması ile beraber çatlamalar ve kırılmalar  sonunda bölgenin işlevselliğinin kaybı ortaya çıkar. Daha uzun servis ömrü sunan yeni SHF.S  Konteyner Taşıyıcı KTL kaplı şasisi sayesinde 10 yıl paslanmazlık garantisi sunar.