BALO İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantı ile hizmetlerini ve hedeflerini bölge lojistikçilerine anlattı. Lojistikçilerden kendilerini destelemelerinin istendiği toplantıda, BALO’nun bir operatör olarak hizmet vereceği, öncelikli hedefinin kar olmadığının üzerinde duruldu.

UTİKAD Başkanı ve BALO Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Erkeskin burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 81 ilinden dünyanın her tarafına ihracat yaptıklarını, hem devletin hem de özel sektörün bu ihraca gerçekleştiren lojistik sektörüne yönelik yatırımlarının sürdüğünü söyledi. Başarılı olmak için taşımanın tüm modlarının dengeli olması gerektiğini savunan Erkeskin “Demiryolu sektörü diğer modların çok geresinde kaldı. BALO demiryolu payının arttırılması açısından özel bir proje.  Lojistik hizmet alıcılarla hizmet sağlayıcılarının birlikte kurduğu bir şirket. Anadolu ile Avrupa’yı birbirine bağlıyor” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Vekili İbrahim Çağlar da uzunca bir dönem demiryollarına ilgi gösterilmediğinin anlatarak, son dönemde yapılan yatırımlarla demiryolunun hak ettiği değere kavuştuğunu belirtti.

BALO Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş de ihraç taşımalarında demiryolu payımızın yüzde 1’in altında olduğunun bilgisini vererek havayolunun demiryolundan daha fazla taşıma yaptığı başka bir ülke hatırlamadığını aktardı.

“BALO taşıma işi organizasyonu yapacaktır” diyerek kendilerinin lojistikçilere hizmet vereceklerini tüm iracatçıların gönderecekleri tüm yükleri lojistikçiler vasıtasıyla gerçekleştireceklerini söyledi. İşteermiş depo kurmayacaklarını, kamyon almayacaklarını, lojistik hizmet vermeyeceklerini, bunun yerine sadece operatör olarak hizmet sunacaklarının altını çizdi.

Şu anda 2 ternel hizmet verdiklerini kaydeden Hüseyin İşteermiş, “45’lik HC konteyner kullanıyoruz. 350 adet konteynerimiz var. Yakın zamanda askılı, frigorifik konteynerler de alacağız. 2014’ün ilk yarısı itibariyle 5 blok trene çıkacağız. 2015 yılında ise 2 bin 500 adet konteynerimiz olacak, 10 blok tren, 4 adet tren feribotu ve 2 adet manevra lokomotifi ile hizmet sunacağız” dedi.