Arkas Lojistik ve Ford Trucks arasında yapılan teslimat töreni Arkas Lojistik’in Orhanlı merkezinde gerçekleşti. 29 Mart’ta yapılan törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetler Grup Başkanı Diane Arkas, Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ve Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören katıldı.

Diane Arkas yaptığı konuşmada, yapılan teslimatın yılın ilk yatırımı oluğunu belirterek, “2017 yılında yüzde 15 büyüdük. Lojistik sektörünün ortalama büyümesi yüzde 6 oldu. Filomuzda 500’den fazla çekicimiz var. Bu sene Ford yetkilileri ile 25 milyon lira yatırıma gittik. Ford’un sunduğu verimlilik ve işletim maliyeti istediğimiz standartta. Ford’un profesyonel yaklaşımı bizi mutlu etti. Üst üste gelen yakıt zamları nedeniyle maliyetler arttı. Biz de araçları yenileyerek maliyetleri kontrol etmeye yöneliyoruz. Büyüme pozitif olduğu için yeni yatırımlara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Serhan Turfan da konuşmasında Türkiye’nin iki önemli şirketin yaptığı işbirliğinin önemine vurgu yaparak, “Biz Arkas ile ilk olarak TANAP projesiyle 11 adetle başlamıştık, daha sonra 20 adetlik bir anlaşma yaptık. Bugün de 60 adetlik bir anlaşma yaptık. Çekicilerimiz sektörün çok ihtiyaç duyduğu sektörün maliyetini düşüren özelliklere sahip. Yeni çekçimizle ile yeni bir motor imal ettik. Yakıt tüketimimizi yüzde 8 düşürdük, bakım maliyetlerini indirdik ve bakım aralıklarını 120 bin kilometreye çıkardık. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada Ford Trucks’ı büyütüyoruz. Doğu Avrupa yapılanmamış neredeyse tamamlanıyor. Yurtiçinden yurtdışına yapılan taşımalarda artık daha güzlüyüz. Avrupa’da geniş bir servis ağına kavuştuk. Bu yıl sonunda 40 ülkelere ulaşmış olacağız. Markamızı global yapma yolunda çalışıyoruz. Satış sonrasında da Arkas’ın hep yayındayız” diye konuştu. Turfan, 2019 sonu itibarıyla otomatik şanzımanı pazara sunacaklarını ve  yerli motor yerli aks ile yerlilik oranlarını yüzde 90’a çıkaracaklarını söyledi.

Onur Göçmez de bir soru üzerine, “ Yaptığımız yatırımın geri dönüşü alım karar verdiğimizde 48 aydı, ancak akaryakıta gelen zamlardan sonra  52 aya çıktı. Sefer sayısını artırarak hem mazottan hem de bakım maliyetlerinden yüzde 15 tasarruf hedefliyoruz. Tüm yatırımlarının altında bir strateji ileriye dönük bir hedef olmasının yanında temelde hep daha hızlı ve daha verimli olmak var. Yeni araçlarımızı filomuzdaki en yüksek motor gününe sahip. Yeni araçlar olması vesilesi ile bakım-onarımda geçireceği süreyi için daha fazla tur yaparak geçiriyor. Böylece maliyetleri azaltarak daha verimli oluyor." dedi.

BTK’da sefer sayısı ayda 4’e çıkacak

Göçmez Bakü-Tiflis-Kars hattı ile ilgili bilgi verdi. Bakü Kars Tiflis hattınında çok stratejik olduğunun altını çizen Göçmez,  “BTK bizim önem verdiğimiz bir hat. 15 günde bir standart hatta dönüştü. Bunu haftalık sefere çıkaracağız. Gürcistan’da yavaylık var ama bu çözülüyor. Müşterilerin bu hatta ilgisini çekmek gerekiyor. Hem maliyet hem de süre anlamında önemli avantajlar sağlıyor. Başka hayallerimiz de var. Çin’den de taşıma yapma oradan Mersin’e bağlamak gibi. İlk olmanın avantajını kullanıyoruz. Biz de o hatta alıştık.” dedi.