Türkiye’nin kara konteyner trafiğinin yüzde 10’unu gerçekleştiren Arkas, filosunu 114 adet Renault Trucks Premium Alliance 430.19t 4x2 Euro 5 çekiciyle güçlendirdi. Bu araçlarla filodaki Renault’ların sayısı 376 adede, filodaki toplam araç sayısı 429 adede çıktı.

Araçların teslim törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Bernard Arkas ve Diane Arkas Aktaş, Arkas Ulaştırma Genel Müdürü Cenk Ergen, Arkas Otomotiv Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Marek Penzo katıldı.

Toplantıda araç alım sürecini anlatan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Arkas yetkililerine araç yenileyerek ne kadar tasarruf edeceklerini testlerle ortaya koyduklarını söyledi. “Beraber yaptığımız çalışmada bu araçların yeni jenerasyon araçlara göre 100 km’de yaklaşık 5-6 litre civarında daha fazla yakıt tükettiklerini görmüş olduk. Kendileri, sadece eski araçlarla değil, başka marka yeni jenerasyon araçlarla Premiumlar arasındaki yakıt tüketimi avantajını da sunmamızı istediler. Biz de ana rakibimiz ile 4000 km’nin üzerinde toplam mesafeyi kapsayan, 10-12 etaptan oluşan bir testi beraber yapma ve sonuçlarını görme imkanı bulduk. Bu test de bize ana rakibimizle aynı şartlarda yapılan bir karşılaştırma sonucunda 100 km’de 1.9 litre ortalama daha düşük yakıt tüketimine sahip olduğumuzu gösterme imkanı buldu.” diyen Dominique Pollien, en başından beri Premium 430 ve 460'larda hep yakıt tüketimini vurguladıklarını bu özelliklerinin de Arkas grubunu da ikna etmelerinde yardımcı olduğunu vurguladı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise Renault Trucks ile 11 yıllık birliktelikleri olduklarından belirterek, araçların yakıt tasarrufundan dolayı seçtiklerini kaydetti. Geçtiğimiz yıl 225 bin seferle Türkiye’nin kara konteyner trafiğinin yüzde 10’unu gerçekleştirdiklerini ifade eden Arkas, bu taşımlarda maliyetin yüzde 40’nın akaryakıt giderlerinden oluştuğunu söyledi. “Yüzde 1.9 yakıt tasarrufu etmesi de önemli bir etken oldu. Bu inanılmaz bir tasarruftur ve kimse gözardı edemeyiz.” diyen Arkas, tercihlerinde aracın yerli olmasının da etkili olduğun söyledi.