Arkas Ulaştırma Genel Müdürü Naim Oruç “Operasyonel filo kiralama modelinde, Hama ile yola çıkarak araç yatırımlarımızda Hama’nın ve operasyonel filo kiralama modelinin Arkas’a mali ve işletim avantajları sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

 Kiralamış oldukları 7 adet Mercedes Benz Axor, 1840 LS çekicinin, bu yatırım modelinin denenmesini amaçlayan bir başlangıç olduğunu söyleyen Naim Koç, “Kasko ve trafik sigortası, Motorlu Taşıtlar Vergisi, TÜV, Bakım, onarım hizmetlerin Hama tarafından sağlanması, operasyonel ve finansal yükün hafiflemesine ve bizlerin ana faaliyet konumuza daha iyi konsantre olmamıza yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Hama ile işbirliğimiz büyüyücek

Kiralama operasyonunu 6 aylık sürede değerlendireceklerini ifade eden Oruç, yapılacak fizibilite çalışmalarının kendileri için başarılı olacağını inandığını belirtti.  Koluman ve Hama ile olan işbirliklerini daha da büyüteceklerine inandıklarını belirten, Oruç, 2015 yılı sonuna kadar araç parkını 600 adede çıkarmayı hedeflediklerini de söyledi.  

Hama Oto Kiralama ve Çevre Hizmetleri Genel Müdürü Kenan Çetin “Arkas ile işbirliği yapmak Hama için çok büyük önem arz ediyor. Her iki şirketin kurumsal ve profesyonel çalışma anlayışına sahip olmaları, bu hizmet ortaklığından tarafların azami fayda sağlayacağının en büyük göstergesidir” diyerek şunları ifade etti: “Biz Hama olarak Arkas Ulaştırmanın çekici ve treyler parkını kiralık yeni araçlarla güçlendirmeye talibiz. Operasyonel ağır vasıta kiralamanın yasal mevzuatı henüz beklenilen değişikliklere kavuşmadı. Ancak gelişmiş ülkelerde ağır vasıta araç parklarının yaklaşık yüzde 30’luk bir kısmı operasyonel kiralık araçlardan oluşuyor. Temennimiz yakın gelecekte ülkemizdeki yetki belge kriterlerinin operasyonel ağır vasıta kiralama açısından daha elverişli hale gelmesidir.”

(Soldan Sağa) Hama Oto Kiralama Genel Müdürü Kenan Çetin, Arkas Ulaştırma Genel Müdürü Naim Oruç ve Koluman Otomotiv Yönetim Kurulu üyesi Kaan Saltık.