Aras Kargo’nun işe yeni başlayacak çalışanlarının kişisel ve kariyer gelişimini desteklemek için üç sene önce Aras Akademi bünyesinde hizmete soktuğu “İlk Adım Okulları”, bu sene üçüncüsü düzenlenen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasındaEn İyi İşe Başlangıç/Oryantasyon Programı” ödülünün sahibi oldu. Aras Kargo adına ödülü, Aras Kargo İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ata Okutan ve Aras Kargo Eğitim Müdürü Eda Şahin Çelikel aldı.

Okutan: “3 senede 3 binden fazla Aras’a eğitim verdik”
Aras Kargo’da 7 sene önce Aras Akademi’yi hayata geçirerek sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Aras Kargo İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ata Okutan “Aras Kargo olarak biliyoruz ki çalışanlarımız, şirket başarımızın ve müşteri memnuniyetinin gerçek mimarları. Şirketimize gelen her bir yeni çalışanımızın henüz başlangıç aşamasındayken şirket kültürünü doğru okuması ve yapacağı işe doğru kanalize edilmesi bizim için çok önemli. İşe başlangıçtaki oryantasyon süreçlerini daha etkin kılmak amacıyla üç sene önce Aras Akademi bünyesinde İlk Adım Okullarımızı açtık ve şimdiye kadar 3 binden fazla Aras’a 147.500 saatten fazla eğitim verdik. Simülasyon şubelerinde uygulamalı eğitimler de verdiğimiz İlk Adım Okullarımızın TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasındaEn İyi İşe Başlangıç/Oryantasyon Programı” ödülüne layık olması bizleri hem çok gururlandırdı hem de izlediğimiz yolda bize güç verdi” dedi.

Aras Akademi İlk Adım Okulları’nda eğitim süreci nasıl işliyor?
Aras Akademi İlk Adım Okulları’nda verilen bir haftalık oryantasyon eğitimi kapsamında işe yeni başlayan Aras Kargo çalışanları öncelikle şirketi tanıyor, profesyonel iş yaşamı konusunda bilinçleniyor, Aras Kargo hizmetlerinin detaylarını ve müşteri ihtiyacına yönelik satış yapma tekniklerini öğreniyorlar. Her bir okulda haftada ortalama 20-25 kişi eğitim görüyor. Oryantasyon süresince çalışanlara teknik bilgilerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği konularında da eğitimler veriliyor.
Aras İlk Adım Okulları’nda oryantasyon eğitimi gören çalışanlar, şubelerde çalışmaya başlamadan önce, genel müdürlük bölüm yöneticilerinin, kurye ve temsilcilerinin kendilerinden beklentilerini paylaştıkları ve ayrıca Aras Kargo’nun alanında uzman ve tecrübeli kurye, temsilci ve yönetcilerinin de yeni başlayanlara deneyimlerinin aktardıkları “Deneyim Paylaşımı”  videolarıyla tam bir kargo profesyoneli olarak oryantasyon programını tamamlamış oluyorlar.
Şu an İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da olmak üzere 4 büyük şehirde bulunan Aras Kargo İlk Adım Okulları’na yenilerinin eklenmesi planlanıyor.