Marmara’nın iki yakası arasındaki ulaşımın hızlı, avantajlı, konforlu ve güvenli adresi İDO’nun, Ambarlı-Topçular hattında gerçekleşecek olan Ro-ro taşımacılığı hizmeti 16 Kasım’da başlayacak.

Yeni hat ve Ro-ro seferleri hakkında değerlendirmelerde bulunun İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, Ambarlı-Topçular hattında gerçekleşecek seferlerin ÇED raporu kapsamında olmadığını, kamuoyunun da yakından takip ettiği ÇED raporu kapsamında olan hattın, raporun sonuçlanmasıyla birlikte 2 yıl içerisinde tamamlanıp faaliyetlerine başlayacağını söyledi. 16 Kasım’da hizmete girecek olan yeni hattın, İstanbul’un trafiğine büyük bir rahatlama getireceğini söyleyen Tuğcu, hattın Trakya Bölgesi, Kuzey Marmara Bölgesi, Çerkezköy Bölgesi’nden gelip, Güney Marmara, İç Ege ve Akdeniz güzergahını takip eden firmalara büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Karbon Salınım Oranı Azalacak

İstanbul ve Marmara çapında akaryakıt tüketimini azaltarak hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de çevreye salınan karbon oranını azaltacak olan proje, İstanbul trafiğini rahatlatacak ve karayollarının aşınmasını önleyerek maliyetleri de aşağı çekecek. Çevresel faydalarının yanı sıra TIR ve kamyon şoförlerine de büyük avantajlar sağlayacak olan proje, seyirleri sırasında şoförlerin dinlenmesine fırsat vererek trafik kaza oranlarını düşürecek.

Bunun yanında TIR ve kamyonların 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 arasında trafiğe yasaklı olduğu saatlerde yola deniz üzerinden devam etmelerine fırsat verecek olan yeni Ro-ro hattı ile hem nakliye süreleri kısalacak hem de araçların ömrü uzayacak.

Ambarlı-Yalova ( Topçular ) arası 3,5 saat olacak

Ambarlı Kumport iskelesinden ve Topçular’dan karşılıklı olarak günde 1 sefer gerçekleştirecek olan Ro-ro seferleri, Ambarlı’dan 21:15’te, Topçular’dan ise 16:30’da kalkacak. Tır ve kamyon geçişinin yapılacağı bu hattın seyir süresi ise 3,5 saat olacak. Ortalama 40 araç taşıma kapasitesine sahip olacak İDO’nun “Balıkesir 10 ” isimli yeni Ro-ro gemisi, tamamen Türk tersanelerinde bu hatta sefer yapmak üzere üretildi.

Ulaşımın rezervasyonla gerçekleştirileceği Ro-ro taşımacılığı için aşağıdaki numaralardan rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Topçular: 0546 789 76 76

Ambarlı: 0549 312 76 76