Alışan Lojistik, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesindeki lojistik merkezini ziyaret eden Kocaeli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın başkanlığındaki Kocaeli Üniversitesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı mensuplarından oluşan heyete, yapılan Ar-Ge çalışmaları ve gelecek projeler hakkında bilgi verdi.

Geleceği şekillendirmenin ancak geleceği inşa etmekle mümkün olabileceği felsefesinden yola çıkan ve sektöre yön veren Alışan Lojistik, hayata geçirdiği iki Ar-Ge merkezi ile inovasyon çalışmalarını sürdürüyor. Alışan Lojistik, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan lojistik merkezinde Kocaeli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın’ı ekibiyle beraber ağırladı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Keyifli geçen ziyarette Doğu Marmara Kalkınma Ajansı üyeleri ve Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyenler de yer aldı.

Ziyaret kapsamında misafirlere çalışmalar hakkında bilgi aktarımının yanı sıra tesis gezisi de düzenlendi. Alışan Lojistik’in modern depolama sistemleri, hayata geçirdiği projeleri ve Ar-Ge merkezinde yapılan çalışmaları hakkında konuklarla bilgiler paylaşıldı. Gerçekleşen buluşma ile kamu, özel sektör ve üniversite işbirliği için önemli bir adım atılırken, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeler, üniversite öğrencilerine staj fırsatları ve benzer işbirliği alanları hakkında daha sık temas kurulmasına da karar verildi.

Ziyarete ev sahipliği yapan Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin ve Ar- Ge Merkezi Direktörü Murat Şencan, kamu kuruluşları ve üniversitelerle yapılan işbirliklerine şirket olarak büyük önem verdiklerini, Ar-Ge çalışmalarının bu kurumların desteği ile çok daha güçlü ve yaratıcı sonuçlar doğuracağını düşündüklerini ifade etti.