ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, son üç yılda TL bazında yüzde 50 büyüme gerçekleştirdiklerini kaydederek, dövizin beklenmedik olağan yükselmesiyle birlikte bu büyümenin cüzi rakamlara indiğini söyledi. Butik hizmet anlayışıyla, istikrarlı ve güvenli büyümeyi hedeflediklerini anlatan Çiçekli, “Butik firmalar, istikrarlı olmayan ekonomilerde daha rahat hareket edebiliyor. Geçen yıl yüzde 23 büyüme gerçekleştirdik. Temel olarak İtalya’ya taşıma yapıyoruz. En temel müşterimiz Şişecam topluluğu. İstikrarlı bir kuruluşun taşımacılığını, kurulduğumuzdan beri yapıyoruz. 1982 yılından beri bu işbirliği yürüyor” şeklinde konuştu.

15 araç ile kurdukları şirketin şu anda 45 özmal araca ulaştığı bilgisini veren Çiçekli, 2012 yılında Schmitz Cargobull’un hem işletme, hem filo yönetimi açısından tercihlerini Schmitz Cargobull’dan yana kullandıklarını belirtti. Varios sistemi sayesinde treylerleri her türlü çekicide kullanabildiklerini aktaran Çiçekli, sürücülerden de yüzde 100 olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı. Bu yılın ilk teslimatının ALC Lojistik’e yapıldığını hatırlatan Çiçekli, Power Curtain sistemli araçları da filoya kattıklarını söyledi. Power Curtain, araçların iki önemli avantajı olduğunu belirten Çiçekli, sürücüye yükleme boşaltma konusunda daha hızlı ve pratik olduğunu vurguladı. Çiçekli, diğer bir avantajının da brandanın da sağlam yapısıyla kaçak mülteci konusunda caydırıcı olduğunu söyledi.

Schmitz Cargobull Türkiye Satış ve SSH Müdürü Nihat Özmen Ayhan teslimatla ilgili olarak, ALC Lojistik kurulduğu günden beri Schmitz Cargobull’u seçtiğini hatırlatarak, kendileri için çok önemli bir referans olduğunu vurguladı. Schmitz Cargobull, 128 yıldır sadece treyler ürettiğini vurgulayan Ayhan, “şasinden brandasına treylerde getirdiği nokta, treyleri treyler yapan parçalarda çok ciddi Ar-Ge’nin olması. Kendi sorunları yine bünyesinde geliştiriyor” dedi.

Soner Çiçekli de 2012 yılında başlayan yolculuğun devam ettiği bilgisini paylayarak “Satış ve satış sonrasında gösterilen ilgi bizleri cezbediyor” dedi. Amaçlarının yüksek adetli filoya sahip olmadığını aktaran Çiçekli, filolar büyüdükçe filoların verimliliği azaldığını söyledi.

Schmitz Cargobull Marmara Bölgesi Satış Müdürü Kaan Kayral, soğuk büküm teknolojisi ile üretilmiş olan cıvata-somun bağlantılı MODULOS şasinin daha uzun ömürlü, daha dayanıklı, daha hızlı onarım ve değişim sağladığını söyledi. “DIN EN 12642 Code XL yük emniyet sertifikasının yanında standart olarak içecek sertifikası ve Daimler 9.5 sertifikası – üst düzey yük güvenliği. S.CS PowerCurtain perdeli aracı, kullanıcı dostu çözümleri ve kısa yükleme/boşaltma sürelerini temin eden yapısıyla lojistik sektörünün verimliliği artırmak için talep ettiği ihtiyaçları tam anlamıyla karşılıyor” diyen Kayral, “Yan çıtasız üst yapı – daha hafif araç ve daha güvenli & hızlı yükleme/boşaltma operasyonu sağlıyor. Yüksek mukavemetli Schmitz Cargobull emniyetli çatı sistemi – üstün gövde dayanımı sunuyor” şeklinde konuştu

Nihat Özmen Ayhan, ürünlerinin oldukça rekabetçi olduğunu vurgulayarak, rakiplerinden üretim tekniği olarak ayrıldıklarını belirterek, “Yurtdışı pazarda Frigo’da yüzde 55, perdelide 33, damperde yüzde 20 oranında lideriz. Birçok ülkede satış ağımız var. Şirketin satışlarının yüzde 95 oranında kendi yapılandırmasıyla gerçekleştiriyor” dedi.