Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, filolarına kattıkları 6, gemi olan MELEQ’in Almanya Fluesburger tersanesinden suya indirilme töreninde önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak önemli bilgiler verdi.
 
 
HAYAL ETTİĞİMİZİN DE ÖTESİNDEYİZ
Musul, Ro-Ro projesinin oluşmasının  4 yıl 3 ay önce  başladığını ve hayal ettiklerinin çok ötesinde bir başarı gösterdiklerini söyledi. Ro-ro projesinin çok hızlı geliştiğini ve ilk etapta pazarda uygun olan gemileri bulup onlarla hizmete başladıklarını söyledi. Musul daha sonra ise kendilerine uygun gemilerin siparişlerini vererek gelecekteki hacimlere cevap verebilecek bir altyapı oluşturduklarını anlattı.
 
 
MELEQ’İN KIZ KARDEŞİ DE 2018’DE GELİYOR
Flensburger Tersanesi ile 2 gemi için anlaştıklarını aktaran Musul, MELEQ isimli gemiyi suya indiriyor olmalarının çok önemli olduğunu ve bu geminin 2017 yılı Şubat ayının sonlarına doğru hizmete gireceğini belirtti. Yeni geminin daha büyük olmasına rağmen daha verimli ve çevreci olduğunun da altını çizdi. Geminin diğer kız kardeşinin de 2018 yılının şubat ayında hizmette olacağını aktardı.
 
Bir soru üzerine Musul, geminin hazır diyazn olması nedeniyle siparişi bu şekilde verdiklerini anlatarak, “Ama gönlümüzden geçen daha büyük gemiler. Avrupa’nın büyük oyuncuları 4.100 metrelik gemilerden ziyade 6.500 metrelik gemilerle hizmet veriyorlar. Biz de önümüzdeki dönemde bu şekilde gemiler alacağız. Bunun hazırlıkları sürüyor.” diye konuştu.
 
Ahmet Musul , ro-ro hizmetine başlamalarında büyük emeği geçen Alternative Transport Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve Alternative Transport Ticari Direktörü Eşber Horasan’a ayrıca teşekkür etti.
 
Alternative Transport Ticari Direktörü Eşber Horasan da yaptığı konuşmada, “ Bu maceraya başladığımızda buraya geleceğimizi hayal edemiyorduk. Ahmet Bey sayesinde buralara kadar geldik. Yeni gemilerle beraber hem Türk nakliyecisine, hem Türkiye’ye hem Avrupa’ya bir şeyler kazandıracağız” dedi.
 
Alternative Transport Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Yılmaz da “Türkiye’ye olan inancımızı sürdürüyoruz. Böyle bir ortamda 100 milyon Euro yatırım yapmamız bunun ispatı. Daha iyi işler yapacağız, sektörü pazarı çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
 
BİZ ALTYAPI SAĞLAYICIYIZ
Ro-ro’nun Türkiye’de hayata geçmesinin nedeninin Yugoslavya iç savaşında nakliyecilerimizin Avrupa yönlü taşımalarının kapanması olduğunu söyleyen Musul, ro-ro ile bu geçişi sağlayabildiklerini aktardı. Sorun çözülünce ro-ro’nun etkisinin azalacağının düşünüldüğünü ancak bugüne kadar ro-ro’nun önemini koruduğunu anlattı. Bunu da kapılarda yaşanan sorunlara ve beklemelere bağladı.
 

NAKLİYECİLERE DAHA FAZLA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

“Dolayısıyla biz ro-ro’larla ürünlerin zamanında ulaştırılmasına yardımcı oluyoruz. İdeal bir yol mu? Hayır ama balkan yolunun durumu nedeniyle biz en önemli çözüm bu” diyen Musul, nakliye sektörüne katacakları ile ilgili de “Süreçleri iyileştirilip daha fazla limanlara giderek karayolu nakliyecilerinin geçiş belgesi ihtiyacına gerek kalmayacak modellerle çözüm üreteceğiz” diye konuştu
 
OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRECEĞİZ
Ahmet Musul Alternative Tracnsport’un sadece kendi ülkemizin ürünlerini taşıyan bir yapıdan üçüncü ülke taşımalarını yapan bir yapıya dönüşeceğini de açıkladı. “Biz kendi denizlerimizde kendi üreticilerimiz için değil; daha farklı pazarlarda oyuncu olabiliriz” diyen Musul, “ Örneğin Kuzey Afrika ile Fransa arasında, Mısır ile Trieste arasında oyuncu olabiliriz. Bunun için büyük düşünmekten ziyade işini iyi yapmak yeterli olacak. Kuzey Afrika gibi pazarlarda talep edenlerin oyun kuralları koyduğu bir yapıyı tersine çevirmek istiyoruz. 3 yıl içerisinde Akdeniz ve Karadeniz’deki en etkin Ro-Ro şirketi olacağız. Ondan sonra Kuzey Avrupa’ya gideriz neden olmasın.”
 
110 BİN ARAÇ TAŞIDIK
Alternative Transport’un yüzde yüz doluluk oranıyla çalıştığını söyleyen Eşber Horasan ise; “Şu anda pazardaki payımız yüzde 30 civarında. Taşıdığımız araçların yüzde 35’i diğer nakliyeci firmaların araçları” dedi. Hakan Yılmaz da yıl sonuna kadar toplam 110 bin araç taşıması gerçekleştireceklerini söyledi ve yeni geminin hizmete girmesiyle de sefer sayılarını artıracaklarını aktırdı.