Bu sayımızda çok güzel haberlerle karşılaşacaksınız. Belki içinizden işler o kadar iyi gidiyor mu? sorusunu sorabilirsiniz. Haberleri okuyunca işini iyi yapanların bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü göreceksiniz. Sonuçta hayal haber değil hedefleri olanların haberini yaptık.



Tırsan, 2. Ar-Ge merkezinin temellerini de attı. Çetin Nuhoğlu’nun deyimiyle ‘uçuk’ bir yatırım. Treyler sektörü için yeni bir basamak haline gelecek bu Test ve Ar-Ge Merkezi, otomotiv sanayisi için de büyük kazanım olacak. Toplam 16 bin 600 metrekare kapalı alandan oluşacak ve 150 araştırmacı mühendisin çalışacağı tesis Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda oluşturulacak üretim alanına sahip olacak.  



Tesis devreye girdiğinde; her 3 ayda yeni bir ürün platformu geliştirilecek,  8 milyon kilometreye eş değer ömür testi ve 1 milyon kilometreye eşdeğer dayanım testleri uygulanabilecek. ADR ve ATP gibi farklı uygunluk testleri yapılabilecek. Rakamlar ‘uçuk’ bir yatırımın gelecekte markayı uçurabileceğini gösteriyor. 



Treyler ekipman ve parçaları üretiminde Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Nevpa, 10 bin kapasiteli otomasyonlu branda üretimi fabrikasını ve yeni hizmet binasını Tuzla Birlik Organize Sanayisi’nde hizmete açtı.  Türkiye’nin en modern branda fabrikası olma özelliğini taşıyan fabrikada, hızlı perde sistemi üretimi ve Sesam marka kayar çatı sistemlerinin montaj ve satışı da yapılacak. Nevpa bu yatırımla Türkiye’nin treyler üretim merkezi olma hedefine önemli katkı sağladı.



İntermobil, dünya markalarının diğerlerine örnek olacak şekilde Türkiye’de temsilciliğini yapıyor. Continental VDO’nun dünya çapında düzenlediği yarışmada en fazla dijital takograf satışı yapan İntermobil, Türkiye’yi bu alanda  birinci yaptı.  İntermobil, bu başarıyı sürdürebilir kılmanın peşinde koşuyor.



Schmitz Cargobull da  Adapazarı’ndaki montaj fabrikasında üretime geçti. 3 bin 400 üretim kapasitesine sahip fabrikada tenteli ve frigorifik treyler hali hazırda üretilirken, damper ve platform treyler üretimi de yapılacak. Schmitz Cargobull, Türkiye pazarı için kendisine iddialı pazar hedefleri koydu. Marka Tenteli pazarda yüzde 30, frigorifik treylerde yüzde 50 pazar payı hedefliyor.



Knorr-Bremse de Türkiye pazarında kendisine iddialı hedefler koymuş durumda. Marka bunun için sadece ürün tedarik ettiği müşterilere ulaşmanın dışında son kullanıcıya dokunmak adına etkinliklere başladı.  Treyler ve Filo Günü’nde treyler üreticileri ve nakliyecilerle biraraya gelen Knorr-Bremse, 5 farklı oturumun yapıldığı konferansta geleceğin taşımacılık ve treyler çözümlerini ele aldı. Otonom sürüşlerden, dijitalleşmeye kadar pek çok ilgi çekici konulara yer verildi.

 

- - - - - - -