Savunma Sanayinin amiral gemileri diyebileceğimiz; Aselsan, Roketsan, Havelsan gibi büyük oyuncuların ana tedarikçilerinden biri olduklarını belirten Kaçar,  “Bu firmaların uluslararası nakliye, gümrükleme ve depolama ihtiyaçlarının büyük kısmını biz karşılıyoruz. Bu sorumluluk ve özen gerektiren işi yapmaktan da firma olarak  gurur duyuyoruz.  Savunma sanayi üretim zincirinin bir parçası olabilmek, ülkemiz markasıyla gerçekleştirilen büyük projelerin içerisinde, bir vesile ile fayda sağlayabilmek ticari bir müessese olmamıza rağmen para kazanmaktan çok daha büyük bir haz veriyor. Savunma sanayi sektörü, toplam iş hacmimizin yüzde 60’ını oluşturuyor. Dolayısıyla işimizin merkezinde savunma sanayi var ” diyor. 
Ufuk Kaçar “Ana merkezi Ankara’da olan ve yerli olan tek lojistik firmayız” diyerek bunun kendileri için önemli bir avantaj olduğunu söylüyor. Sektörde ulusal ve uluslararası çok oyuncu olduğunu belirten Kaçar, Savunma Sanayi firmalarına verdikleri lojistik hizmetlerden edindikleri tecrübe ve uzmanlıkla, TSK ve EGM gibi kurumların farklı ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade ediyor.
Savunma lojistiğini diğer lojistik süreçlerinden ayıran en önemli farkın; yasal prosedürler ve dökümantasyonlardaki özellikler olduğunu söylen Ufuk Kaçar, bu konunun ayrı bir uzmanlık gerektirdiğini vurguluyor. “Bizim de uzmanlığımız ve tecrübemiz orada farkını gösteriyor” diyen Kaçar, savunma sanayi tedarik zincirinde  ağırlıklı olarak havayolunun kullanıldığını belirtiyor.
Son olarak Hitit Lojistik’in sadece Savunma Sanayi’ne hizmet veren bir firma olmadığının altını çizen Kaçar, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin’deki ofisleriyle tüm dünyadaki acenta ağı üzerinden her türlü lojistik çözümünü üretebildiklerini, Ankara ve İstanbul’da bulunan depolama alanlarında hızlı tüketim, otomotiv, tekstil gibi bir çok farklı sektörden müşterilerine katma değerli hizmetler sunduklarını dile getiriyor.