Türkiye’de önemli yatırımlara imza atan TLS Lojistik, artık yurtdışı yatırımlarına odaklanmaya başladı. TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, “TLS olarak 5 yıllık stratejik planımızda Ortadoğu’ya ağırlık verdik. Kuzey Afrika da hedeflediğimiz bölgeler arasında yer alıyor” diyor. İş ortakları ile oluşturdukları network sayesinde dünyanın her yerine taşımacılık yapma kabiliyetine sahip olduklarını belirten Hacıalioğlu, ancak asıl önceliklerinin Ortadoğu olduğunu söylüyor.

“Bu bölgede bir network kurup ciddi bir değer yaratmayı hedefliyoruz. Türki Cumhuriyetler de öncelik verdiğimiz ülkeler arasında bulunuyor” diyen Altuğ Hacıalioğlu,  “Yurtdışı yatırımlarımızda ağırlığı kendi ofislerimizi açmaya veriyoruz. 2012’de Hong Kong, Şenzen ve Şanghay ofislerimizi açtık. Yakın bir dönemde Dubai ve Irak’ta ofis açıyoruz. Hindistan’ı da havayolu ve denizyolu sevkiyatlarımız için bir lojistik merkezi olarak kullanıyoruz. Havayolu, denizyolu ve demiryolu enstrümanlarını iş ortaklarımız aracılığıyla kullanıyoruz” diye konuşuyor.

Firma olarak lojistiğin; kara, deniz ve hava taşımacılığı alanında hizmet veren TLS; enerji, gıda, otomotiv, dayanıklı tüketim ve elektronik başta olmak üzere çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerinin ürünlerine lojistik hizmet sağlıyor.  Kendi filosuyla karayolu taşımacılığı yapan TLS, gerekli durumlarda hava, deniz ve demiryolunu da kullanıyor. Farklı ülkelerde kendi ofisleri olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de iş ortakları bulunan firma, küresel iş ortakları sayesinde dünyanın her yerine sevkiyat yapabiliyor.  Altuğ Hacıalioğlu, “Bunun için kiralama yaparak havayolu, denizyolu ve demiryolu enstrümanlarını iş ortaklarımız aracılığıyla devreye sokuyoruz. Müşterimizin sevkiyatını kapıdan kapıya, bütçe sınırları dahilinde ve güvenli bir şekilde taşımayı taahhüt ediyor, boşaltma noktasında yerinde nezarete kadar hizmet sunuyoruz” diyor.